Duguláselhárítás telefon

Tartsd tisztán a szifont

Tartsd tisztán a szifont
A dugulás első jele, hogy a szennyvíz lassan folyik le, esetleg a szappanos, habos víz visszaköszön. Ilyenkor az első gondolat helyesen, hogy ki kell tisztítani a lefolyó szifonját. Legyen az szétszedhető vagy egy darabból álló flexibilis (jollyflex) szifon.

Maga a szifon szétszedése nem nehéz feladat. Egyetlen dologra kell nagyon figyelni, mégpedig arra, hogy a szifon tömítéséül szolgáló gumigyűrűk a visszaszereléskor is a helyére kerüljenek. Ellenkező esetben a lefolyó víz a tömítés helyén kiszivárog, ezzel további kellemetlenségeket okozva magunknak. Általában két fajta tömítéssel fogunk találkozni: lapossal és kónuszossal.

A szifonban lerakódott szennyeződés kitakarítása után nagy valószínűséggel sikerült is megoldani a nehezen elszivárgó víz problémáját, ám, ha a víz továbbra is nehezen távozik a mosogatóból, mosdóból, akkor a dugulás mélyebben alakult ki. Ilyenkor jöhet a következő dugulás elhárítási módszer, slaggal, csőgörénnyel, lefolyótisztító vegyszerekkel. A cél az, hogy a dugulást teljes mértékben felszámoljuk, de ha nem bírjuk megszüntetni a problémát, érdemes duguláselhárító szakembert megkeresni.