» » Duguláselhárítás a II. kerületben
Duguláselhárítás telefon

Duguláselhárítás a II. kerületben

Duguláselhárítás a II. kerületben
A budai oldalon található II. kerületnek közel 90.000 lakója van. Ez a főváros egyik legidősebb kerülete, legalábbis az ott élők korát tekintve, hiszen a népesség negyedét 65 év felettiek alkotják. A II. kerület még valamiről híres, mégpedig ingatlan árairól. Országos viszonylatban is itt a legmagasabbak a négyzetméterárak, előkelő házainak egy részében konzulátusok, nagykövetségek kaptak helyet. A kerületben kiemelkedő az itt élő külföldiek aránya is.

Budapest II. kerülete már az Árpád-kor előtt is lakott volt. A Remete-szurdokból a neander-völgyi ember maradványai kerültek elő, a későbbi időszakból a rómaiak nyoma is fellelhető. Több település létezett itt, majd vadaskerteket alakítottak ki. A törökök előtt parasztok és nemesek vegyesen lakták, viszonylag népes terület volt. Napjainkban összesen 33 kisebb egységből tevődik össze – többek közt Hűvösvölgy, Budakeszi, Lipótmező alkotja -, képe pedig rendkívül változatos. Találhatók itt hegyek, erdők, folyó, vannak vidékiesebb részei, míg másutt igazi világváros képét mutatja. Budapest II. kerülete mai arculatát a 19. század második felében nyerte el, először a főváros közigazgatási központja lett, később, a II. világháború után pedig kedvelt kertvárosi része Budapestnek. Napjainkban az itt található Rózsadomb az ország egyik legnagyobb presztízsű lakóterülete, igazi luxusövezet, ahol a turistáknak is érdemes nézelődniük.

Bővebben Budapest II. kerületről: http://www.masodikkerulet.hu

A II. kerület épületeiben is sok fejfájást tud okozni a lakóknak a dugulás. Ám némi odafigyeléssel, megelőzhetjük, hogy nagyobb baj legyen. A lefolyók karbantartása éppen úgy része kellene, hogy legyen hétköznapjainknak, mint a takarítás. Hetente egyszer érdemes elvégezni ezt az egyszerű műveletet, amit a ház valamennyi lefolyójánál alkalmazhatunk. Ezzel gyakorlatilag nullára csökkenthetjük a dugulás esélyét. Amennyiben van rá lehetőség, a legjobb természetes módszert választani.

A dugulások megelőzése Budapest II. kerületében
A dugulás megelőzéshez több természetes szert is használhatunk, egyik az ecet, amiből 20%-osat vegyünk és egy üveggel öntsünk a lefolyóba. Hatékonysága a vízkő feloldásában rejlik, ami igen gyakran felelős a kisebb-nagyobb dugulások kialakulásáért. Ha azt tapasztaljuk, hogy a víz már nehezebben folyik le, adjunk az ecethez szódabikarbónát, hogy megkétszerezzük erejét. A II. kerületi Szemlőhegy, Pasarét, Adyliget épületeiben a lefolyók rendszeres átmosásával is megakadályozhatjuk, hogy olyan dugulások alakuljanak ki, melyek már komolyabb beavatkozást igényelnek.

Heti rendszerességgel öntsünk bőséges mennyiségben forró vizet a lefolyóba. Ez leoldja a zsírt és a szappanos szennyeződéseket a csövek faláról, megelőzi, hogy a lerakódások nagyobb mértéket öltsenek a lefolyókban. Természetesen a lefolyók karbantartásának az is elengedhetetlen része, hogy odafigyelünk arra, mit öblítünk le. Ha bajba kerültünk, Budapest II. kerületben Szépilona, Zöldmál, Törökvész területén a duguláselhárításhoz profi segítséget kérhetünk.

Bővebben Budapest II. kerület:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_II._ker%C3%BClete

Duguláselhárítás 2. kerület

II. kerület – Adyliget duguláselhárítás
II. kerület – Hűvösvölgy dugulás elhárítás
II. kerület – Mária remete csatornamosatás
II. kerület – Pasarét lefolyótisztítás
II. kerület – Pesthidegkút dugulás megszüntetés
II. kerület – Rózsadomb mosogató lefolyó tisztítás
II. kerület – Törökvész WC. dugulás elhárítás
II. kerület – Vérhalom kamerás csatornavizsgálat