Duguláselhárítás telefon

Duguláselhárítás a XIII. kerületben

Duguláselhárítás Budapest XIII. kerület. Duguláselhárítás fix áron, bontás nélkül, garanciával a XIII. kerületben. Helyi duguláselhárító szakembereink vállalják: WC, mosogató, mosdó, összefolyó, zuhany és kád szakszerű tisztítását. Kizárólag profi, ipari gépekkel dolgozunk Budapesten. Minden duguláselhárításnál a legmodernebb gépi technológiákat alkalmazzuk. Az elvégzett munkára hosszútávú garanciát vállalunk. A XIII. kerület minden részén (Angyalföld, Újlipótváros, Margit-sziget, Vizafogó, Marinapart) dolgozunk. Csatorna tisztítás, lefolyótisztítás, Womás csatornamosatás és kamerás csatorna vizsgálat.

Duguláselhárítás 13. kerület
Duguláselhárítás 13. kerület

Duguláselhárítás a XIII. kerületben
Budapest XIII. kerülete a rendszerváltásig Magyarország gépipari központja volt. Az Angyalföld, Újlipótváros, Vizafogó és a Margit-sziget területét is magába foglaló kerület 1938-ban jött létre, de a környék múltja ennél jóval régebbre nyúlik vissza. Ahogyan a régészeti leletek azt tanúsítják, már az ősidőkben is lakott hely volt. Az Árpád-ház idején királyi birtok, később halászok, hajósok lakták, a török hódoltság idején a vidék elnéptelenedett. A 18. század elején kezdett újra benépesülni, ám eleinte csak olyan létesítményeket telepítettek ide, melyeket nem akartak a városban elhelyezni. A 18. század végére azonban a terjeszkedés már túllépte ezeket a kereteket és megindult a terület valódi városiasodása. 1880-ban alig 3,5 ezer fős népessége a századfordulóra megtízszereződött.

A kiegyezést követően az ipar vált meghatározóvá a XIII. kerületben, mégpedig a szesz- és söripar, a malomipar, majd a fém- és a vasipar. Angyalföldből hamarosan az ország gépiparának vezetője lett. Több mint száz gyára a budapesti gyári munkások negyedét foglalkoztatta. Külső-Lipótváros nyomortanyát a századfordulóra teljesen felszámolták, helyükön Újlipótváros épült fel, ami a hivatali rétegek lakóhelye lett. Ettől függetlenül a XIII. kerület állapota mind a lakásviszonyokat, mind az infrastruktúrát és a közbiztonságot tekintve még 1911-ben is inkább hasonlított egy elmaradott kis falura, mint a főváros egy részére. A hirtelen felduzzadt népesség elhelyezése és életkörülményei nem voltak megoldottak. Ez az 1950-es évektől kezdve változott meg, amikor a munkástelepek helyett több ezer ember számára otthont adó, modern lakótelepeket hoztak létre.

Bővebben a XIII. kerületről: http://www.budapest13.hu

A XIII. kerület akkoriban korszerűnek számító lakásai azonban mára már sok szempontból elavultak. Ezekben az épületekben a több évtizedes vízvezetékrendszerek tudnak sok fejfájást okozni az ott élőknek. A dugulások nem ritkák errefelé, elhárításukhoz pedig nem minden esetben kérik szakember segítségét. Az otthoni módszerek között szép számmal akad olyan, ami hatékony megoldást jelent akár a konyhai mosogató, akár a fürdőkád, a mosdó vagy a wc dugulásának megszüntetésére. Akinél ilyen jellegű problémák lépnek fel, fogadja meg a tanácsot és próbálja mellőzni a vegyszereket. Ma már az élet minden területéről próbáljuk kiszorítani az erős vegyi anyagokat és előnyben részesíteni a természetes módszereket.

Duguláselhárítás vegyszerek nélkül a XIII. kerületben
Nincs ez másként a XIII. kerületi duguláselhárításban sem, hiszen ezt kívánja meg mind környezetünk, mind saját magunk védelme. Kevesen gondolnak bele, hogy a maró hatású vegyszerek rendszeres használata bizony a csöveknek sem tesz jót. A duguláselhárítás természetes módszerei közül a legkézenfekvőbb a forró víz alkalmazása, ami sok meglepetést tud okozni. Mielőtt a lefolyótisztító flakonja után nyúlnánk, forraljunk vizet és töltsük bőségesen az eldugult lefolyóba. Természetesen egy makacs dugulás megszüntetéséhez nem elég, de enyhébb mértékűt elháríthatunk vele. Akárcsak a szódabikarbónával, az ecettel, a sóval vagy adott esetben a kólával, ami nagyon jó a cső falára rakódott szennyeződések leoldásában.

Bővebben Budapest XIII. kerület:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_XIII._ker%C3%BClete

És egy hasznos cikk:

Dugulás  megszüntetése az összefolyóban
A padlóösszefolyótól jogosan tartanak a lakástulajdonosok, hiszen dugulások szempontjából ez a fürdőszoba legkritikusabb pontja. Ahogyan a neve is mutatja, a mosdó és a kád vagy a zuhanyzó, valamint a mosógép lefolyócsöveinek találkozásánál található, ennek következtében a dugulás veszélye itt fokozottan fennáll.

Ha közvetlenül a lefolyónál nem tudjuk megszüntetni a dugulást, a padlóösszefolyót kell szemügyre vennünk. Mielőtt lefolyótisztítóval próbálkoznánk, távolítsuk el a fedelét és szedjünk ki belőle minél több szennyeződést, ehhez használjunk gumikesztyűt.

Ha viszonylag sok hajcsomót és egyéb lerakódást sikerült eltávolítanunk, engedjük meg a csapokat és nézzük meg, hogy lefolyik-e a víz. Amennyiben még mindig fennáll a dugulás, a nagynyomású vízsugár hatékony megoldást jelenthet. Ha a zuhanyrózsa elér a padlóösszefolyóig, a legjobb, ha ezt használjuk, miközben teljesen kinyitjuk a meleg vizes csapot. Nagy hasznát vehetjük a WC. -pumpa vákuumképző hatásának is. Csak ezt követően vegyük elő a lefolyótisztítókat, ám ha azokkal sem érünk el eredményt, tárcsázzuk a szakember számát.

Duguláselhárítás Budapest XIII. kerület
Duguláselhárítás Budapest XIII. kerület

Duguláselhárítás 13. kerület

XIII. kerület – Újlipótváros duguláselhárítás
XIII. kerület – Angyalföld lefolyótisztítás
XIII. kerület – Vizafogó eldugult zuhanytálca, WC,  mosogató lefolyótisztítás