» » Duguláselhárítás az V. kerületben
Duguláselhárítás telefon

Duguláselhárítás az V. kerületben

Duguláselhárítás az V. kerületben
Budapest V. kerülete nemcsak a főváros, de sok szempontból az ország szíve is. Belváros-Lipótváros területén számtalan hivatal és a politikai, művészeti, tudományos, kereskedelmi élet tekintetében meghatározó intézmény található, de a fővárosnak ezen a részén a turisták sem maradnak kínálat nélkül, hiszen az Országháztól kezdve a Váci utcán át a Szent István bazilikáig Budapest legnevezetesebb látnivalói közül jó párat itt találunk.

A ma Belváros-Lipótvárosként emlegetett V. kerület Pest bölcsője, 11. századi kereskedő település. Bár városfala már nem áll, kevesen tudják, hogy a Kiskörút éppen ennek az egykori vonalán fut. Mátyás alatt érte el fejlődésének első csúcspontját, majd a török kori megtorpanást követően a reformkor hozta el számára az igazi virágkort. Az V. került ekkor népesült be fényűző palotákkal, a Belváros pedig a szellemi életnek is központja lett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy itt kapott méltó helyet a Magyar Tudományos Akadémia épülete 1865-ben. Nem csoda, hogy Budapest V. kerületét a legnagyobbnak tartják, mégha méretét tekintve majdhogynem a legkisebb is.

Bővebben Budapest V. kerületről: http://www.belvaros-lipotvaros.hu

21.000 lakásában nagyjából 40.000 fővárosi él. Belváros-Lipótváros területét is érintették az elmúlt évek fejlesztései, melyek eredményeként több új építésű ház, lakás és lakópark született. A modern épületek mellett azonban szép számmal akadnak Budapestnek ezen a történelmi részén olyan otthonok is, ahol az elöregedett vízhálózat, a régi vezetékek komoly problémákat tudnak okozni a lakóknak a gyakori dugulásokkal. Ahol lefolyó található a lakásban, ott bizony fennáll a veszélye az elzáródásnak. Ez ellen még a legújabban kiépített csőrendszer sem véd, hiszen sok múlik azon is, mi magunk hogyan bánunk a lefolyóinkkal, karbantartjuk-e őket, tudjuk-e, mit szabad leöblíteni és ha igen, tartjuk-e magunkat ezekhez az íratlan, ámde igen hasznos szabályokhoz.

Duguláselhárítás szolgáltatások az V. kerületben
Az V. kerület lakóinak is meggyűlhet a baja olykor a zuhanytálca, a fürdőkád, a mosogató vagy a wc lefolyójával. Ha fellép a dugulás, célszerű szakembert hívni, aki lehet, hogy néhány perc alatt orvosolja a problémát. Mivel a dugulás elhárítása sok esetben vízvezeték szerelést is megkíván, mindenképpen érdemes hozzáértőhöz fordulni. Az V. kerület területén tevékenykedő duguláselhárítók a lefolyó tisztításon túl műszeres csővizsgálatot is végeznek, amennyiben a dugulás pontos helyét nem sikerül másként felderíteni. Ez jelenleg a legkorszerűbb módja a csőtörés bemérésének és a vezetékrendszer állapotfelmérésének is. Az V. kerület Belváros-Lipótváros házaiban és intézményeiben a szakemberek azonban nem végeznek félmunkát! Fontos, hogy a helyiségek azonnal használhatók legyenek, ennek érdekében a dugulás elhárítását követően gondot fordítanak a fertőtlenítésre is. Ennek különösen nagy jelentősége van vendéglátóhelyeken, illetve olyan intézményekben, ahol sokan megfordulnak. A magas színvonalú dugulás elhárítás szolgáltatások Belváros-Lipótváros területén is elérhetők.

Bővebben Budapest V. kerület:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_V._ker%C3%BClete

Duguláselhárítás 5. kerület

V. kerület – Belváros mosogató duguláselhárítás
V. kerület – Lipótváros WC. dugulás elhárítás
V. kerület – Padlóösszefolyó tisztítás
V. kerület – Zuhanytálca és mosdókagyló tisztítás