Duguláselhárítás telefon

Duguláselhárítás a XXI. kerületben

Duguláselhárítás Budapest XXI. kerület. Duguláselhárítás fix áron, bontás nélkül, garanciával a XXI. kerületben. Helyi duguláselhárító szakembereink vállalják: WC, mosogató, mosdó, összefolyó, zuhany és kád szakszerű tisztítását. Kizárólag profi, ipari gépekkel dolgozunk Budapesten. Minden duguláselhárításnál a legmodernebb gépi technológiákat alkalmazzuk. Az elvégzett munkára hosszútávú garanciát vállalunk. A XXI. kerület minden részén (Csepel, Csepel Ófalu, Csepel kertváros, Háros) dolgozunk. Csatorna tisztítás, lefolyótisztítás, Womás csatornamosatás és kamerás csatorna vizsgálat.

Duguláselhárítás 21. kerület
Duguláselhárítás 21. kerület

Duguláselhárítás a XXI. kerületben
A XXI. kerület Csepel-sziget egyetlen kerülete. Már a honfoglalás előtti időkből is kerültek elő régészeti leletek, melyek az ember jelenlétét mutatják itt. Csepel néven település már ekkoriban létezett, egyes források szerint később ez volt Árpád vezér székhelye. Eleinte a szőlőművelés volt jelentős a területen, később főleg vadászni jártak ide. A sziget kisebb falvai a török idők alatt pusztulásnak indultak, Csepel az 1606-ig tartó tizenöt éves háború alatt elnéptelenedett. Csak egy évszázaddal később indult meg újra a betelepülés, az ekkor itt otthonra találó németek és illírek hozták létre a mai Csepel ősét.

Az 1838-as nagy árvíz szinte minden házat magával sodort. Elővigyázatosságból az új házakat már feljebb építették fel. A mai XXI. kerület fejlődése a főváros többi részéhez hasonlóan a 19. század második felében vett lendületet az iparosodás megindulásával. Az első fontosabb üzem, ami itt létesült, a töltényszerelő műhely volt, a későbbi Csepel Művek őse. Lassacskán Csepel Budapest nehéziparának fellegvára lett, ma az egyik hagyományos ipari kerülete. 1950-ben csatolták hivatalosan a fővároshoz, ami népességében robbanásszerű növekedést, fejlődésében pedig még nagyobb lendületet eredményezett. Tovább folytatódtak az ipartelepítések, ami vidékről is vonzotta a munkavállalókat. A lakásínséget lakótelepekkel enyhítették, ezek ma elválaszthatatlan részei Csepel látképének.

Bővebben a XXI. kerületről: http://www.csepel.hu

A XXI. kerületben ugyanakkor a lakótelepeken kívül régi családi házas övezetek is vannak. A 30-40 éves épületeket ugyan folyamatos felújításokon esik át, mégis sok helyen a vízvezetékek rossz állapotban vannak. Egy évtizedeken át karbantartás nélkül használt vezeték belseje elrettentő képet mutat. A dugulások ilyenkor bármelyik pillanatban kialakulhatnak, még rendeltetésszerű használat és minden elővigyázatosság ellenére is. A csepelieknek is számos házi duguláselhárító praktika van a tarsolyukban, de sokan tapasztalhatták már ezeknek a hátulütőit. Tagadhatatlan, hogy vannak esetek, amikor a pumpával, a forró vízzel vagy ecettel sikert érünk el a lefolyó elzáródása ellen. Azonban sokszor előfordul az is, hogy a házi próbálkozásokkal csak rontunk a helyzeten.

Duguláselhárítás házilag a XXI. kerületben – Megéri?
Tipikus eset, amikor a vegyszereket össze-vissza töltögetjük a lefolyóba, nem tudva, milyen kémiai reakcióit idézünk ezzel elő vagy mennyit ártunk a csöveknek. A csőtisztító spirál sem működik jól avatatlan kezekben, a XXI. kerületi duguláselhárítókat gyakran hívják a vezetékben elakadt, beletört spirál kiszabadításához. A lefolyókat a beépített kádakban, zuhanytálcákban szétcsavarozni egyenes út a bontáshoz, sokan ezzel sincsenek tisztában. Mielőtt tehát bármilyen eszközzel vagy vegyi anyaggal próbálnánk megszüntetni a lakásban a dugulást, mérlegeljünk, vajon megéri-e megspórolni a duguláselhárítás költségeit, miközben lehet, hogy sokkal nagyobb adósságba verjük magunkat, mert ügyetlenkedésünk folytán szét kell majd verni a fürdőszobát vagy a konyhát. A XXI. kerületben Csepel-Belváros vagy Csepel-Háros lakói a nap 24 órájában hívhatnak szakértő segítséget!
Bővebben Budapest XXI. kerület:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_XXI._ker%C3%BClete

És egy hasznos cikk a duguláselhárító vegyszerekről:

Duguláselhárítás vegyszerekkel – Mit kell tudnunk róluk?
A lefolyótisztítók kaphatók folyadék, gél vagy por változatban, azonban mindegyikükben közös, hogy nagyon erős, maró hatású vegyszereket tartalmaznak. Fő összetevőik a lúg és a kénsav, melyek a bőrrel érintkezve égési sérülést, a szembe kerülve akár vakságot is okozhatnak.

A lefolyótisztítóknak számtalan típusa létezik, ezeken belül is külön találunk a kádakhoz, mosogatókhoz és a wc-hez alkalmas változatokat. Mivel a legtöbbjük hőt termel, a használatuk közben keletkező gőzzel is vigyázni kell. Mielőtt beleöntenénk őket a lefolyóba, gondoskodjunk arról, hogy a helyiség jól szellőzzön és ne hajoljunk sokáig a lefolyó fölé.

Ezek a termékek a régi fémcsövekben gyakran nagy kárt okoznak, ezért a vízszerelők nem is szokták őket ajánlani. Ha a kelleténél többet vagy gyakrabban használjuk őket, a műanyag csövek is megsínylik a maró hatást.

Mivel kémiai anyagokról van szó, soha ne keverjünk különböző típusú lefolyótisztítókat, hiszen nem tudhatjuk, hogy reakcióba lépnek-e egymással. Környezetvédelmi okokból sem célszerű a duguláselhárítást rögtön ezekkel az ártalmas kemikáliákkal kezdeni.

Duguláselhárítás Budapest XXI. kerület
Duguláselhárítás Budapest XXI. kerület

Duguláselhárítás 21. kerület – Csepel

XXI. kerület – Csepel duguláselhárítás, Csepel lefolyótisztítás
XXI. kerület – Csepel Kertváros csatornatisztítás
XXI. kerület – Csepel Ófalu lefolyótisztítás
XXI. kerület – Erdősor szennyvízakna tisztítás
XXI. kerület – Gyártelep kamerás csatorna vizsgálat
XXI. kerület – Háros Woma csatornamosatás
XXI. kerület – Királyerdő dugulás megszüntetés