Duguláselhárítás telefon

Duguláselhárítás a XVIII. kerületben

Duguláselhárítás Budapest XVIII. kerület. Duguláselhárítás fix áron, bontás nélkül, garanciával a XVIII. kerületben. Helyi duguláselhárító szakembereink vállalják: WC, mosogató, mosdó, összefolyó, zuhany és kád szakszerű tisztítását. Kizárólag profi, ipari gépekkel dolgozunk Budapesten. Minden duguláselhárításnál a legmodernebb gépi technológiákat alkalmazzuk. Az elvégzett munkára hosszútávú garanciát vállalunk. A XVIII. kerület minden részén (Pestszentimre, Pestszentlőrinc, Szemere-telep, Havanna-telep) dolgozunk. Csatorna tisztítás, lefolyótisztítás, Womás csatornamosatás és kamerás csatorna vizsgálat.

Duguláselhárítás 18. kerület
Duguláselhárítás 18. kerület

Duguláselhárítás a XVIII. kerületben
A Pestszentlőrinc és Pestszentimre alkotta XVIII. kerület lakóinak száma megközelíti a 100.000 főt. Ez a terület a fővároson belül elsősorban lakóövezet, lazán beépítve családi házakkal, sűrűbben lakótelepekkel, csupán néhány ipari létesítményt található itt. A kerület ad otthont a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérnek, de itt található az Országos Meteorológiai Szolgálat Központi Előrejelzője is. A török hódoltság után a terület elnéptelenedett, egészen a 19. század végéig kellett várni ahhoz, hogy újra település jöjjön létre itt. A XVIII. kerület története az 1950-es egyesítéstől indult, de Pestszentlőrinc már a vaskorban is lakott volt.

A 19. században kavicsbánya és téglagyár működött itt, a parcellázások pedig tovább folytatódtak. Az olcsó telkek vonzották ide az iparosokat, az újonnan alapított gyárak pedig a munkásokat. Az I. világháború idején ezek a gyárak haditermelésre álltak át, a háborút követően a fejlődés újraindult, a népesség 35.000-re nőtt. A II. háború ezt a lendületet néhány évre megakasztotta, a település Pestszentimrével való egyesülése után folytatódott a haladás. Nemcsak a létesítmények száma nőtt, de lakótelepekből is egyre több lett. 1977-ben épült fel a XVIII. került főváros határain túl is jól ismert, 140 önálló házszámmal rendelkező panelházból álló lakótelepe, a Havanna lakótelep, melynek neve hamarosan egybeforrt a rossz közbiztonsággal és az alacsony lakásárakkal.

Bővebben a XVIII. kerületről: http://www.bp18.hu

Ezekben a lakásokban a vezetékrendszerek általános állapota közel sem nevezhető jónak. Ám még a XVIII. kerület új építésű lakásaiban is előfordulhatnak dugulások, hiszen nem minden esetben az elöregedett, zsíros lerakódásokkal teli csövek felelősek a lefolyók elzáródásáért. Talán még gyakrabban az emberi figyelmetlenség, a karbantartás hiánya okozza a problémát. Kevesen gondolnak arra, hogy a vízvezetékek tisztaságáért bármikor tehetnének, nem kell megvárni, míg a dugulás ténylegesen bekövetkezik. A megelőzésnek számos olyan módja van, amit különösebb előkészület és kézügyesség nélkül is bárki elvégezhet otthon.

Duguláselhárítás, megelőzés céljából a XVIII. kerületben
A 18. kerület területén dolgozó duguláselhárító szakemberek azt javasolják, hogy évente legalább 1-2 alkalommal akkor is nézessék meg a lakók a vízvezetékeket és a lefolyókat, ha látszólag semmi probléma nincs velük, mivel rejtett meghibásodásokra bukkanhatnak. Számos európai országban ez bevett szokás, a leghatékonyabb módja annak, hogy a fürdőszobát, a konyhát, a wc-t maximális komforttal, fennakadás nélkül használhassuk nap mint nap. Ha erre nem is szeretnének pénzt áldozni, saját kezűleg is gondoskodhatnak a lefolyók tisztán tartásáról. A gyakori forró vizes átöblítés, az ecet, a szódabikarbóna használata hetente vagy kéthetente szintén kiváló megoldások a zsíros, szappanos lerakódások, a vízkő és az egyéb szennyeződések feloldására. A duguláselhárítás tehát egészen új értelmet nyerhet, ha a megelőzést is szem előtt tartjuk – ez pedig a XVIII. kerület régi és új építésű lakásaiban egyformán hasznos.

Bővebben Budapest XIX. kerület:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_XVIII._ker%C3%BClete

És egy hasznos cikk a csatornakamerázásról

Kamerás  csatornavizsgálat – mikor van rá szükség?
A technológia fejlődése és a miniatürizálás révén ma már olyan duguláselhárítási megoldások is elérhetők bárki számára, melyekről néhány évvel ezelőtt még álmodni sem mertünk volna. Ilyen a kamerás csatornavizsgálat, ami lehetővé teszi a rejtett dugulások helyének pontos megállapítását, legnagyobb előnye pedig az, hogy szükségtelenné teszi a bontást.

Ez a módszer lehetséges megoldásként akkor merül fel, amikor a dugulás a megszokott eljárásokkal nem szüntethető meg. Ilyenkor a száloptikás csatornavizsgáló kamerát – melynek hossza 100 m vagy még több is lehet – végigvezetik a teljes rendszeren és azonnal láthatóvá válnak a meghibásodások, az esetleges fagyökérzet benövések, csőtörések, egyúttal felmérhető a csatorna műszaki állapota és várható élettartama is.

Elsőre ugyan drágábbnak tűnhet, egészében nézve azonban a kamerás csatornavizsgálat jóval költséghatékonyabb és időtakarékosabb módja a dugulás feltárásának, mintha falat bontanánk és felásnánk az egész kertet. Számos olyan problémát is felfedezhetünk és időben elháríthatunk ezzel a módszerrel, ami a későbbiekben komoly gondot okozna.

Duguláselhárítás Budapest XVIII. kerület
Duguláselhárítás Budapest XVIII. kerület

Duguláselhárítás 18. kerület

XVIII. kerület – Pestszentimre csatornatisztítás
XVIII. kerület – Béla-telep lefolyótisztítás
XVIII. kerület – Pestszentlőrinc duguláselhárítás
XVIII. kerület – Ferihegy csatorna tisztítás
XVIII. kerület – Ganz-telep WC. lefolyó dugulás megszüntetés
XVIII. kerület – Halmi-erdő mosogató lefolyó tisztítás
XVIII. kerület – Havanna-telep dugulások megszüntetése
XVIII. kerület – Szemere-telep csatornamosatás
XVIII. kerület – Szent Imre-kertváros eldugult vezetékek kitisztítása
XVIII. kerület – Szent Lőrinc-telep csőkamerás vizsgálat