Duguláselhárítás telefon

Mit lehet csinálni, ha eldugult a mosogató?

Mit lehet csinálni, ha eldugult a mosogató? Mivel a mosogató lefolyója van kitéve a legnagyobb terhelésnek a dugulást okozó szennyeződések tekintetében, nem csoda, hogy a legtöbbször itt jelentkezik a lefolyó elzáródása. Viszont jó hír, hogy az esetek többségében ezt házilag meg is lehet oldani.  A figyelmeztető jeleket mindannyian ismerjük. A mosogató eldugulása nem egyik percről a másikra következik be. Ha mégis elkövettük azt a hibát, hogy nem léptünk közben időben és kivártuk, míg a lefolyó teljesen elzáródik, még akkor sincs veszve minden. Otthoni praktikák ugyanis sokat segíthetnek a mosogató duguláselhárításában!

 

A forró víz legyen az első

Kezdjük a forró vízzel, ami a zsiradékok, mosogatószeres lerakódások ellen is igen hatékony. Egy nagyobb edényben forraljunk vizet és magasról – hogy minél nagyobb nyomással érkezzen – zúdítsuk a lefolyóba. Így még az ételdarabokat is elmozdíthatjuk a csőből, amivel lehet, hogy meg is oldottuk a dugulást. Fontos: nagyobb esély van a siker elérésere, ha a mosogatószifont szétszereljük és a laposan kitisztítjuk. És most vegyük elő az egyik legnépszerűbb otthoni duguláselhárító eszközünket, a pumpát.

Jöjjön a pumpa

Vegyük elő a pumpát! Minden háztartásban ott a helye ennek a kis eszköznek, ami nélkülözhetetlen a dugulások elhárításában. Igen, a mosogató lefolyó dugulás esetén a legjobban bevethető eszköz a pumpa. Ehhez fontos, hogy a mosogatóban legyen víz, ha nincs töltsük tele. Egy ronggyal fogjuk le szorosan a túlfolyót, hiszen a pumpa használatához vákuumra van szükség. Pumpáljunk jó párszor, hogy elősegítsük az elzáródást okozó szennyeződés fellazulását.

Ecet és szódabikarbóna

Ha a pumpa nem szüntette meg teljesen a dugulást, távolítsuk el a vizet a mosogatóból, és öntsünk a lefolyóba egy bögre szódabikarbónát, majd rá egy bögre ecetet. Kettejük reakciójából hab képződik, ha ez alábbhagy, dugjuk be a mosogatót és várjunk 20 percet, majd öntsünk forró vizet a lefolyóba. Ezt a műveletet meg is ismételhetjük.

Ha biztosak vagyunk benne, hogy a dugulást a lefolyóba belepottyant kisebb tárgy képezi, akkor egy darab drót segítségével megpróbálhatjuk kihalászni azt a lefolyóból. Legyünk óvatosak, hogy a drót ne csússzon ki a kezünkből, mert csak még nagyobb galibát okozunk. Az sem megoldás, ha csak lejjebb tuszkoljuk a tárgyat, hiszen attól a dugulás még fenn fog állni, csak egy alsóbb csőszakaszon.

Fő tevékenységeink:

Duguláselhárítás szakszerűen, gépekkel Budapest egész területén. Gyorsaság és tiszta munkavégzés jellemzi csapatunkat. Magánszemélyeknek és közületeknek is vállalunk Budapesten fix áras, szakszerű duguláselhárítást. Lakásokban, családi házakban, társasházakban, irodákban és üzletekben is számíthat duguláselhárító szakembereink gyors segítségére.

Mi a duguláselhárítás menete?

1. Telefonos megbeszélés, részletes hibaleírással.
2. Tájékoztatás a munka leírásáról
3. Árajánlat megbeszélése.
4. Felvonulás a munkaterületre.
5. A dugulás elhárítása.
6. Tanácsok és prevenciós javaslatok átbeszélése.

A hét minden napján állunk rendelkezésre az alábbi szolgáltatásokkal:
Fix áras lefolyótisztítás és duguláselhárítás Budapesten területén.
Kizárólag gépekkel dolgozunk bontás nélkül, Budapesten összes kerületében.
Csatorna dugulások megszüntetése beltérben és kültérben Budapesten.
Mosogató és mosdó dugulás elhárítás garanciával Pest megyében.
WC. dugulás, összefolyó dugulás megszüntetés olcsó árakkal Budapesten.
Csatorna és akna tisztítás, Woma duguláselhárítás Budapest.
Minden duguláselhárító munkára garancia vállalás Budapesten.