» » Ezek az anyagok a felelősek a dugulok kialakulásáért
Duguláselhárítás telefon

Ezek az anyagok a felelősek a dugulok kialakulásáért

Ezek az anyagok a felelősek a dugulok kialakulásáért
Nem is gondolnád mennyiféle anyagot öntesz a lefolyóba, melyek később felelőssé válnak a dugulás kialakulásáért. Melyek ezek az anyagok? A teljesség igénye nélkül nézzünk néhány példát!

A mosogatóba kerülnek olyan edények, melyek zsírral, olajjal szennyezettek. A legtöbben forró vízzel öblítik ki az edényeket, melyek tartalma a lefolyón keresztül távozik a mosogatóból. Ez eddig rendben is lenne, ha a zsír és olaj nem tapadna meg a lefolyócső falán, megágyazva a további konyhai hulladéknak, mint például a lesült tojásnak, az apróbb húscafatoknak, zöldséghéjaknak.

A fürdőkád, mosdó sem mentes az olyan lefolyóba küldött anyagoktól, melyeken későbbiek során megtapad a szappanhab, a haj, borosta, a szőrtelenítéskor leborotvált hónalj- és lábszőrzet. Ilyen anyag például a különböző arcápolási termék, a sampon, a hajbalzsam. Nyilván nem az a cél, hogy ezeket a szépségápolási cikkeket ne használd, de tudnod kell, hogy a dugulásért ezek az anyagok a felelősek. És sokan nem is gondolnák, de a balzsamos kézmosók, habfürdők, tusfürdők is hozzájárulnak a fürdőszobai dugulások kialakulásához.

Sajnos a vécébe is kerülnek olyan anyagok, melyek nem odavalók: ételmaradékok, csontok, szemét, egészségügyi betét, pelenka, törlőkendő, mobiltelefon, nejlonzacskó. Ezek eltömítik a lefolyót, melyet utána már nagyon nehéz kitakarítani, mentesíteni a dugulástól. Ráadásul itt javarészt, csak a WC. csésze felszedése után tuják a duguláselhárító mesterek kitakarítani a lefolyót.