» » Duguláselhárítás a VIII. kerületben
Duguláselhárítás telefon

Duguláselhárítás a VIII. kerületben

Duguláselhárítás a VIII. kerületben
A 18. század elején újonnan benépesült Józsefváros eredeti látképére ma már semmi sem emlékeztet. Egykori földszintes házait elmosta az 1838-as nagy árvíz, helyükre a század végén gangos bérházakat húztak fel. A főváros VIII. kerülete ekkor nyerte el városias jellegét, ami a népesség folyamatos gyarapodásában is megmutatkozott.

A VIII. kerületi Józsefváros lakóinak többségét kisiparosok és a szegényebb rétegekhez tartozó zsidók, valamint a cigányság közt előkelőnek számító muzsikus családok alkották. A művészek is előszeretettel látogatták a kerületet, az itteni kávéházak, kiskocsmák találkozópontjai voltak a különböző szellemi irányzatoknak. Józsefváros 1910 után hanyatlásnak indult és még mélyebbre jutott az I. világháborút követően. Házai omladoztak, a gazdasági fejlődés megállt, helyette tarthatatlan lakásviszonyok, prostituált negyed, a lakók elszegényedése jellemezte ezt a korszakot. Mikor a VIII. kerület az 1930-as években éppen magához tért volna, a II. világháború nem hagyott kellő időt a fejlődés kibontakozásához. A bombázások szinte porig rombolták Józsefvárost, melynek újjáépülése sajátos módon történt, ugyanis nem új házakat emeltek a romba dőltek helyett, hanem azokat foltozgatták és tették megint lakhatóvá – gyakran a minimális komfortfokozatnak sem eleget téve. Ezzel a VIII. kerület Budapest legelhanyagoltabb része lett.

Bővebben Budapest VIII. kerületről: http://jozsefvaros.hu

A helyzet napjainkra sem sokat javult, Józsefváros 11 negyedében az épületek közül sok dohos, nyirkos, elavult, már-már használhatatlan vezetékrendszerrel rendelkezik. Ilyen körülmények közt a lakóknak már nem okoz meglepetést, ha a mosogató eldugul, sokan már rutinszerűen oldják meg saját kezűleg az ilyen jellegű problémákat.

Mosogató duguláselhárítás a VIII. kerületben
De hogyan kell ezt megfelelően csinálni? A mosogató duguláselhárítás szerencsés esetben néhány perc alatt elvégezhető. Ha a dugulás a szifonban alakult ki nagyobb ételmaradékok, zsíros lerakódások miatt, annak egyszerű szétszerelésével és alapos kimosásával a gond meg is van oldva. Ilyenkor a tömítések helyes sorrendjére figyeljünk, ha kell fotózzuk le, mert a helytelen visszaszerelés után a legkisebb rés is szivárgást eredményez a mosogató alatt. Amennyiben a cső falán feljebb vagy lejjebb keletkezett dugulás, forró vízzel a zsiradék és a mosogatószer maradványainak nagy részét leoldhatjuk a csövek faláról. Erre rásegíthetünk ecettel és szódabikarbónával, végső esetben pedig lefolyótisztító szerekkel, illetve csőspirállal. A VIII. kerület régi házaiban élőknek tehát még inkább érdemes elővigyázatossággal használni a lefolyókat a vezetékrendszerek leromlott állapota miatt. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az ételmaradékok – köztük a kávézacc, a főzés során a lefolyóba kerülő zöldség darabok – milyen könnyedén elzárhatják a víz útját és okozhatnak nem kevés plusz kiadást a lakásban élőknek. Probléma esetén Józsefváros területén lehetőség van kiszállási díj nélkül és garanciával dolgozó duguláselhárítókat hívni, akik szakszerűen teszik újra használhatóvá a mosogatót.

Bővebben Budapest VIII. kerület:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_VIII._ker%C3%BClete

Duguláselhárítás 8. kerület

VIII. kerület – Józsefváros mosogató duguláselhárítás
VIII. kerület – Kerepesdűlő WC. lefolyó dugulás megszüntetés
VIII. kerület – Mosdó és zuhanyzó lefolyó tisztítás
VIII. kerület – WC. dugulás elhárítás
VIII. kerület – Padlóösszefolyó tisztítás