Duguláselhárítás telefon

A kézi és gépi duguláselhárító spirálokról

A kézi és gépi duguláselhárító spirálokról

Duguláselhárító szakember és vízvezeték szerelő ma már nem létezhet enélkül az eszköz nélkül. A csúcsminőségű edzett acélból készült csőtisztító spirál nélkülözhetetlen a duguláselhárítás és lefolyótisztítás munkához, hiszen segítségével akár percek alatt megszüntethető a lakástulajdonosoknak heteken és hónapokon át problémát okozó fürdőszobai vagy konyhai dugulás.

A duguláselhárító spirálok

A duguláselhárító spirálnak több fajtája létezik, de alapvetően két fő típusa van, a kézi és a gépi. A spirálok minősége és ára már meg is határozza, hogy hobbi vagy ipari felhasználásra alkalmasak. A legegyszerűbb, manuálisan használható típusokat minden nagyáruházban és barkácsboltban megvásárolhatjuk és hasznos is, ha háztartásunkat felszereljük vele. Ezek a kézi spirálok alkalmasak lehetnek kisebb, kézmosó és összefolyó dugulások megszüntetésére. Működési elve igen egyszerű: hegyes, spirális feje a csőben körbe forogva fellazítja a szennyeződéseket, eltávolítja azokat a csövek faláról is. Ezután már vízzel könnyen leöblíthetők, a dugulás pedig elhárítható. Míg a kézi változatok csak olyan sebességgel és erővel tudják ezt a feladatot elvégezni, ahogyan az ember tekeri őket.

A gépi spirálok a duguláselhárító szakemberek professzionális felszerelései, és jóval nagyobb hatásfokkal működnek mint a kézi eszközök. Cserélhető fejekkel rendelkeznek, bevezető, vágó, láncos, villás, tölcséres és lapátfej adapter is csatlakoztatható hozzá. Az alkalmazható fejek felhasználását a dugulás fajtája dönti el. Amennyiben felmosó rongyot húztak le a WC. csészén akkor egy tölcséres fejre lesz szükség a rongy visszanyeréséhez. Viszont ha begyökeresedett a csatornahálózat akkor egy gyökérvágó fej alkalmazása válik szélszerűvé, vastag, erős spirál használata mellett.

A gépi spirálok

A gépi spiráloknál még két fontos dolgot érdemes megemlíteni, a hosszukat és a vastagságukat. A hosszúságot illetően két fajta létezik: az egy hosszban gyártott dobba szerelt változat (dobspirál), akár 30 méter hosszban, a másik a darabokból összetoldható fajta (2-5 méteres darabok). A gépi spirálok különböző vastagságban készülnek. A dugulás fajtájának makacssága függvényében lehet egyre vastagabb és erősebb spirálokat alkalmazni. A gépi spirálok alkalmasak arra, hogy nagyobb átmérőjű csövekben is megszüntessék a vízkő lerakódást, begyökeresedést, építőanyag lerakódást és egyéb dugulásokat. A kézi duguláselhárító spirál ezzel szemben a kis átmérőjű csövekhez lett tervezve, csak kisebb otthoni dugulások megszüntetésére jó.

Duguláselhárító és vízvezeték szerelő szótár

Lefolyótisztítás, csatornatisztítás és duguláselhárítás Budapest minden kerületében garanciával, gyorsan, szakértelemmel. Magánszemélyeknek és közületeknek is vállalunk Budapesten fix áras, szakszerű duguláselhárítást. Társasházak, irodák, üzletek és miden intézmény területén számíthat duguláselhárító szakembereink gyors segítségére.

A hét minden napján állunk rendelkezésre az alábbi szolgáltatásokkal:
Fix áras lefolyótisztítás és duguláselhárítás Budapest területén.
Kizárólag profi duguláselhárító gépekkel dolgozunk bontás nélkül, Budapest összes kerületében.
Csatorna dugulások megszüntetése beltérben és kültérben Budapesten.
Mosogató és mosdó dugulás elhárítás garanciával Budapesten.
WC. dugulás, összefolyó dugulás megszüntetés olcsó árakkal Budapesten.
Csatorna és akna tisztítás, Woma duguláselhárítás Budapest.
Minden duguláselhárító munkára garancia vállalás Budapesten és Pest megyében is.

Budapest kerületei, ahol dolgoznak duguláselhárító szakembereink.
I. kerület – Víziváros, Krisztinaváros, Tabán. II. kerület – Rózsadomb, Pasarét, Ady-liget, Hidegkút. III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy. IV. kerület – Újpest, Káposztásmegyer. V. kerület. VI. kerület – Trézváros. VII. kerület – Erzsébetváros. VIII. kerület – Józsefváros. IX. kerület – Ferencváros. X. kerület – Kőbánya, XI. kerület – Gazdagrét, Lágymányos, Kelenföld. XII. kerület – Zugliget, Hűvösvölgy, Pesthidegkút. XIII. kerület – Angyalföld, Újlipótváros. XIV. kerület – Zugló. XV. kerület – Újpalota, Rákospalota, Pestújhely. XVI. kerület – Mátyásföld, Sashalom, Cinkota, Szentmihály. XVII. kerület – Rákosliget, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert. XVIII. kerület – Pestszentimre. XIX. kerület – Kispest. XX. kerület – Pesterzsébet. XXI. kerület – Csepel. XXII. kerület – Budafok, Budatétény. XXIII. kerület – Soroksár.