» » Duguláselhárítás a VI. kerületben
Duguláselhárítás telefon

Duguláselhárítás a VI. kerületben

Duguláselhárítás a VI. kerületben
Budapest második legkisebb kerülete a VI. kerület, azaz Terézváros, mely kereskedelmi, diplomáciai és idegenforgalmi szempontból is fontos szerepet tölt be a fővárosban. Egyik legszínesebb része ez Budapestnek, ahol jól megfér egymás mellett az Operettszínház, a Terror Háza Múzeum és a Westend City Center, az ország egyik legnagyobb bevásárló- és szórakoztató központja is. Annak ellenére, hogy nem mutat egységes képet, a VI. kerület igazán fejlett és korszerű városrésznek tekinthető, hogy idáig elérkezzen, ahhoz pedig Terézvárosnak hatalmas ívű fejlődést kellett produkálnia.

A 18. századig lakatlan terület ma már szerves része a City-nek, a legszorosabb értelemben vett városnak. A mulatókkal és színházakkal teletűzdelt Pesti Broadway, a Világörökségek közé tartozó Andrássy út, a régi kereskedők egykori fő utcája, a Király utca mind szinonimái úgy a VI. kerületnek, mint magának Budapestnek. Mindezek mellett a luxus villák, a bankpaloták, a neoreneszánsz épületek kavalkádja sem hagyja érintetlenül a Terézvárosban járó turistákat. A 40.000 lakosú VI. kerület tehát éppen annyira történelmi, mint amennyire modern és igaz ez épületeinek infrastruktúrájára is.

Bővebben Budapest VI. kerületről: http://www.terezvaros.hu

A 19. század második felében kialakított szennyvízhálózat és az épületek csatornarendszere természetesen többször átalakításon, korszerűsítésen ment keresztül. A dugulás veszélyét azonban sajnos sem az öreg épületekben, sem a legmodernebb infrastruktúrával ellátott üzlet- és hivatali központokban nem lehet kizárni. Sok tényező közrejátszhat abban, ha egy lefolyó elzáródik és többféle mód kínálkozik ennek a problémának a megoldására is. Hogy melyik eszköz és eljárás lesz a legmegfelelőbb, az gyakran csak munka közben derül ki. A VI. kerület területén dolgozó duguláselhárító szakemberek jól felszerelkezve érkeznek a helyszínre.

A duguláselhárítás eszközei a VI. kerületben
Ami biztosan náluk van, az a csőtisztító spirál – ismertebb nevén csőgörény -, a vákuumpumpa, a magasnyomású mosó, de egyre több szakember dolgozik csőkamerával is, ami a dugulás pontos helyét és okát tudja feltárni. Az eszközök megválasztása tekintetében nem mindegy, hogy melyik lefolyóban alakult ki a dugulás. A különböző csövek eltérő átmérővel rendelkeznek, ehhez mérten kell kiválasztani a spirálok méretét is. A magasnyomású mosóval akár 100 m hosszan is alaposan megtisztítható a csőrendszer, így a lefolyótól távolabb található, dugulást okozó gócok is hatékonyan megszüntethetők.

Ne feledkezzünk meg azonban azokról a hétköznapi eszközökről, melyeket Terézváros lakói is biztosan jól ismernek. Ilyen a hagyományos wc pumpa, a forró víz, az ecet, a szódabikarbóna, a granulátum vagy folyékony formában kapható lefolyótisztító vegyszerek. Ezek a legtöbb háztartásban alapvetően megtalálhatók és enyhébb dugulások esetén nagyon jól alkalmazhatók. Nem kell hozzá gyakorlat, hogy a pumpát fel-le mozgassuk, mégis előfordulhat, hogy nem jól használjuk. Igaz ez a különböző vegyszerekre is, melyekkel ráadásul testi épségünket is kockáztatjuk. Ha nem szeretnénk otthon kísérletezni, Budapest VI. kerületében éjjel-nappal hívhatunk tapasztalat szakembereket.

Bővebben Budapest VI. kerület:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_VI._ker%C3%BClete

Duguláselhárítás 6. kerület

VI. kerület – Terézváros mosogató duguláselhárítás, Terézváros lefolyótisztítás
VI. kerület – Belváros WC. dugulás elhárítás
VI. kerület – Padlóösszefolyó tisztítás
VI. kerület – Mosdókagyló és fürdőkád lefolyó tisztítás