» » Duguláselhárítás az I. kerületben
Duguláselhárítás telefon

Duguláselhárítás az I. kerületben

Duguláselhárítás az I. kerületben
Budapest I. kerülete főként turisztikai szempontból meghatározó a fővárosban. Határai között található a Vár, a Gellérthegy, a Duna part leglátványosabb része, több UNESCO Világörökségek közé tartozó nevezetesség. A kerület több városrészt foglal magában, ezek mindegyike nagy történelmi múlttal rendelkezik. A már a népvándorlás korában is lakott Víziváros a II. világháborút követően teljesen új arculatot kapott. Új házsorokat húztak fel, a modernizációt pedig a HÉV és a metró megálló kiépítése jelezte. Buda egészét tekintve itt található a legtöbb műemlék, nem véletlen tehát, hogy ez a főváros turisztikailag egyik legfrekventáltabb területe.

1987-ben a Budai Várnegyed teljes területe felkerült az UNESCO Világörökségek listájára számtalan középkori, valamint 17-18. századi emlékének köszönhetően. A világháború pusztításait a főváros ezen értékes része sem kerülhette el, a háború után közel az eredetihez hasonlóan építették újjá romba dőlt történelmi épületeit. A 18. század végétől beépült Krisztinaváros, a részben a XI. kerületbe is átnyúló Tabán, valamint a Budapest egyik jelképévé is vált, 235 m magas Gellért-hegy szintén Budapest I. kerületének részét képezik. A történelmi városrészek infrastruktúrájának kiépítése a 19. század második felében történt, a II. világháború után pedig teljes körű rekonstrukció következett.

Bővebben Budapest I. kerületről: http://www.budavar.hu

Az évszázados épületek ma már modern vízvezeték hálózattal rendelkeznek, ám meghibásodások még ilyen esetekben is előfordulhatnak. Ha ilyen jellegű probléma merül fel, házilag is megkereshetjük rá a megoldást. Gyakran enyhébb dugulások zárják el a mosdó, a mosogató vagy a fürdőkád lefolyóját és bár az I. kerületi lakástulajdonosokban is felrémlik ilyenkor a vízvezetékek miatt szétvert lakás képe, aggodalomra nincs ok, hiszen erre a legritkább esetben van szükség.

Duguláselhárítás házilag Budapest I. kerületében
A dugulások többsége otthoni módszerekkel is igen jól kezelhető. Első lépésként próbálkozzunk a forró vízzel, ami egyszerre egyesíti magában a költségtakarékosság, a hatékonyság és az egyszerűség előnyét. Ne spóroljunk vele és próbáljuk meg minél magasabb nyomással beletölteni a lefolyóba . A szappanmaradék, zsíros lerakódás nem fog tudni ellenállni neki. A WC-pumpát mindig a lefolyó tisztítószerek előtt használjuk, mert könnyedén sérülést okozhat, ha a vegyszeres víz a lefolyóból a szemünkbe vagy a bőrünkre fröccsen! A különböző termékeket sose keverjük, nem tudhatjuk, nem lépnek-e reakcióba egymással. A csőtisztító spirál ügyes kis eszköz, ám nem mindenki kezében! WC-ben semmiképp se kísérletezzünk vele, de egyéb lefolyókban is óvatosan alkalmazzuk, könnyen elakadhat a csőben és még rosszabbul járunk, mint egy szimpla dugulással. Amennyiben a duguláselhárítás otthoni kelléktárát kimerítettük a fentebb leírt módszerekkel, egyéb eljárással ne gyarapítsuk repertoárunkat, inkább kérjünk tapasztalat segítséget! Budapest I. kerületében a duguláselhárítás éjjel-nappal elérhető!

Bővebben Budapest I. kerület:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_I._ker%C3%BClete

Duguláselhárítás 1. kerület

I. kerület – Gellérthegy dugulás elhárítás
I. kerület – Krisztinaváros lefolyótisztítás
I. kerület – Tabán Woma csatorna mosatás
I. kerület – Vár csatorna tisztítás
I. kerület – Víziváros duguláselhárítás