Duguláselhárítás telefon

Duguláselhárítás a IX. kerületben

Duguláselhárítás Budapest IX. kerület. Duguláselhárítás fix áron, bontás nélkül, garanciával a IX. kerületben. Helyi duguláselhárító szakembereink vállalják: WC, mosogató, mosdó, összefolyó, zuhany és kád szakszerű tisztítását. Kizárólag profi, ipari gépekkel dolgozunk Budapest területén. Minden duguláselhárításnál a legmodernebb gépi technológiákat alkalmazzuk. Az elvégzett munkára hosszútávú garanciát vállalunk. A IX. kerület minden részén (Ferencváros, Gubacsidűlő, József Attila-telep) dolgozunk. Csatorna tisztítás, lefolyótisztítás, Womás csatornamosatás és kamerás csatorna vizsgálat.

Duguláselhárítás 9. kerület
Duguláselhárítás 9. kerület

Duguláselhárítás a IX. kerületben
A pesti IX. kerület területén egykor fekvő települést árvíz mosta el 1799-ben. Az utána felépült vályogházak az újabb, 1838-as árvíznek nem tudtak ellenállni, így alig maradt ép ház a vidéken. Gát segítségével tették védetté a területet, ahol immár kőből indultak meg az építkezések. Az egész Budapestet érintő iparosodás a 19. század második felében a IX. kerületet, azaz Ferencvárost sem kerülte el. Vágóhíd, malmok, raktárak jöttek létre, megépült a Központi Vásárcsarnok. Belső-Ferencváros napjainkra teljesen beépült, ez a leginkább városias része a IX. kerületnek. Középső-Ferencvárosban még ma is folyamatosak a magánépítkezések, Külső-Ferencváros pedig főként ipari terület. A kerület nevezetes lakótelepe a József Attila lakótelep, mely az egyik legrégebbi és legbarátságosabb egész Budapesten.

A IX. kerület a régi és az új együttéléséből egy igen sajátos, színes hangulatot teremtett. Ferencváros arculata napjainkban is folyamatosan változik, elég 1-2 év és aki rég járt a környéken, rá sem ismer a változások után. A Ráday utca az elmúlt néhány évben az ország Gasztro utcája és Budapest egyik kult központja volt. Ferencváros azonban nemcsak egyetlen utcával vonzza a turistákat, de olyan egyedülálló látnivalókkal is, mint a Pál utcai fiúkból jól ismert Grund, a Zwack Múzeum, a Nemzeti Színház, a Művészetek Palotája vagy a Magyar Iparművészeti Múzeum.

Bővebben a IX. kerületről: http://www.ferencvaros.hu

Akik nem turistaként látogatnak el ide, hanem IX. kerület régebbi vagy új lakói, jól tudják, hogy sok otthonban – főként a régi, polgári lakások esetében – gyakori probléma a WC. eldugulása. Ez a dugulásoknak azon fajtája, melynek elhárítása nem várhat, legyen szó lakásról, irodáról vagy hivatali intézményről. Ferencváros modern építésű otthonaiban is könnyedén előfordulhat ez, mégpedig a modern, víztakarékos wc tartályok miatt. Ha spórolunk a vízzel, minden alkalommal növeljük a dugulás veszélyét, hiszen megakadályozzuk azt, hogy a szennyeződés a csövekből is tovább haladhasson.

WC. dugulás a IX. kerületben
Az ideális, ha 7-10 liter vizet használunk el 1-1 öblítéshez, ezzel már át tudjuk mosatni a rendszert és el tudjuk kerülni a dugulást. A víztakarékos WC tartályok azonban általában ennek a vízmennyiségnek csupán harmadát biztosítják. A hagyományos megoldás dugulás szempontjából tehát sokkal jobb, de ha a IX. kerület valamelyik néhány évvel ezelőtt épült lakásában élünk, ahol a fürdőszobai felszereltség is a legkorszerűbb, a dugulás megelőzése érdekében megtehetjük, hogy legalább hetente forró vízzel bőségesen átöblítjük a lefolyót. Ilyenkor elővehetjük a WC pumpát is, hogy a lerakódott, de még nem megkövült szennyeződéseket fellazítsuk. A vegyszereket azonban tartsuk távolt a wc lefolyótól, mert a cső nagy átmérője miatt ezek csak óriási mennyiségben lehetnének hatékonyak. A mosogató, mosdó, fürdőkád lefolyójában könnyedén használható csőtisztító spirállal is bánjunk óvatosan, ennek használatát inkább bízzuk a IX. kerületben dolgozó szakemberekre.

Bővebben Budapest IX. kerület:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_IX._ker%C3%BClete

És egy hasznos cikk:

Duguláselhárítás  WC. pumpával. – Így használjuk helyesen!
A WC. pumpa jóval több esetben képes megszüntetni a dugulást, mint hinnénk. Sokan azonban nem tudják, hogyan kell helyesen használni, ezért nem is szavaznak neki túl nagy bizalmat.

Először zárjuk el a WC.-tartály elzáró csapját, nehogy túltöltődjön. Fogjuk a pumpát és illesszük pontosan a lefolyóhoz, úgy, hogy legalább a gumiharang felét ellepje a víz. Ha nincs elég víz a WC. Csészében, öntsünk hozzá néhány pohárral. Ügyeljünk arra, hogy a pumpa egyenesen álljon, csak így tud minden oldalánál a lefolyóhoz tapadni.

Ezután kezdjük meg fel-le mozgatni, továbbra is figyeljünk rá, hogy sehol ne kapjon levegőt. Minden pumpálásnál teljesen nyomjuk ki belőle a levegőt és hirtelen húzzuk vissza. Ha előtte bármilyen vegyszert, lefolyótisztítót öntöttünk a WC.-be, használjunk védőszemüveget és gumikesztyűt, mert a víz könnyen kifröccsenhet.

Miután néhányszor megismételtük a pumpáló mozdulatot, hirtelen rántsuk le a pumpát a lefolyóról. Jó esetben a víz elkezd lefelé folyni, ha mégsem így történne, pumpáljunk még néhányat. Előfordulhat, hogy a dugulás még ezek után is fennáll, akkor itt az ideje elővenni a csőgörényt.

Duguláselhárítás Budapest IX. kerület
Duguláselhárítás Budapest IX. kerület

Duguláselhárítás 9. kerület

IX. kerület Ferencváros – padlóösszefolyó, mosdó, zuhany, WC, mosogató duguláselhárítás
IX. kerület Gubacsidűlő – lefolyótisztítás és csatornamosatás
IX. kerület József Attila-lakótelep – zuhanytálca, WC, mosogató, csatornatisztítás