Duguláselhárítás telefon

A WC. csésze rögzítése

A WC. csésze rögzítése
A WC. csésze szakszerű rögzítéséhez, legyen szó alsó vagy hátsó kifolyásúról, kizárólag a megfelelő gumi illesztékre (ültető gumi vagy bekötő cső) és a stabil rögzítést biztosító csavarokra és tiplikre van szükség. Azonban a WC. csésze egy rendkívül rideg és törékeny anyag ezért, bánjunk vele nagyon óvatosan. A végleges rögzítés előtt érdemes szaniter sziloplasztot, vagy fugázót használni, amivel szépen elfedhetjük a csempe vagy aljzat esetleges egyenetlenségeit.

Mikor ragasszuk le a csészét:
Több eset is szóba jöhet a WC. csésze leragasztásánál.
1. Nincs olyan fúrógépünk ami a beton aljzatot képes átfúrni.
2. Ismeretlen a padlófűtés vagy vízcső hálózat elhelyezkedése.
3. Extrém rücskös, egyenetlen padozat.(billegne a WC. csésze)

A dolgok menete:
Mindegy hogy alsó vagy hátsó kifolyású WC. csészéről van szó, az első lépés a gumi csatlakozás felhelyezése. Ha szükséges, vágjuk méretre, esetleg zsírozással segíthetünk, hogy könnyebben felcsússzon a fajansz szájára. Esetleg egy vödör vízzel, már tesztelhetjük is a lefolyást. Amennyiben nincs a gumi tömítéseknél szivárgás, már jelölhetjük is fel a WC. csészén lévő rögzítési pontokat a csempére.

A fúráshoz válasszunk minőségi keményfém betétes fúrót és lassú fordulaton kezdjünk. Ha elértük a kívánt tipli mélységet, rakjuk be a furatba a rögzítő tipliket, helyezzük pozícióba a csészét, majd a műanyag alátétekkel és a rögzítő csavarokat finoman rögzítsük a csészét. A rögzítő csavarokkal óvatosan bánjunk, mert hiába van alatta a műanyag alátét, ha nem egyenletes az aljzat eltörhet a WC. csésze.Gyakran előfordul, hogy érdemes egy kis szaniter sziloplasztot rakni az egyenetlen padozatra, hogy tökéletesen síkba kerüljön a csésze, de a valós tömítést az ültetőgumi vagy bekötő cső látja el, a fix rögzítés pedig a rögzítő csavarok feladata.