Duguláselhárítás telefon

Duguláselhárítás a XIV. kerületben

Duguláselhárítás Budapest XIV. kerület. Duguláselhárítás fix áron, bontás nélkül, garanciával a XIV. kerületben. Helyi duguláselhárító szakembereink vállalják: WC, mosogató, mosdó, összefolyó, zuhany és kád szakszerű tisztítását. Kizárólag profi, ipari gépekkel dolgozunk Budapesten. Minden duguláselhárításnál a legmodernebb gépi technológiákat alkalmazzuk. Az elvégzett munkára hosszútávú garanciát vállalunk. A XIV. kerület minden részén (Zugló, Herminamező, Alsórákos, Istvánmező, Törökőr) dolgozunk. Csatorna tisztítás, lefolyótisztítás, Womás csatornamosatás és kamerás csatorna vizsgálat.

Duguláselhárítás 14. kerület
Duguláselhárítás 14. kerület

Duguláselhárítás a XIV. kerületben
A pesti oldalon található XIV. kerület 120.000 embernek ad otthont. A főváros zöld tüdejének is nevezik, mivel területének többsége zöldövezet és itt található az egyik legnagyobb park, a Városliget is. A 19. század közepéig hivatalos neve Szugló volt, ennek emlékét ma utcanév őrzi. 1935-ben lett önálló kerület Rákosváros néven, majd 1950-ben nevezték el hivatalosan Zuglónak. Első telkeit az 1830-as években parcellázták fel és hasznosították villák, nyaralók, felépítéséhez. A század közepére a mai XIV. kerület már egy elegáns villanegyedet is magáénak mondhatott. Az 1880-as évektől a terület beépítése nagy lendületet vett, ekkoriban több kisebb-nagyobb gyár is megtelepedett, közülük az egyik legjelentősebb a Budapesti Zsolnay-féle Porcelán Gyár volt.

A századfordulóra a lakosságszám is ugrásszerűen megnőtt, ugyanakkor a közművesítés még gyerekcipőben járt. A kerület lakóinak kilométereket kellett gyalogolniuk ivóvízért a burkolat nélküli, poros, sáros utakon. A városiasodás minden értelemben az I. világháború után gyorsult fel igazán, ám ekkor a Zugló még őrizte kertvárosias jellegét. Az 1950-es évektől kezdődő lakásépítések azonban sokat változtattak a XIV. kerület arculatán, a lakótelepek építése egészen az 1980-as évekig tartott.

Bővebben a XIV. kerületről: http://www.zuglo.hu

Budapest 14. kerület - Bosnyák tér
Budapest 14. kerület – Bosnyák tér

Zugló lakóinak jelentős része él tehát jó néhány évtizeddel ezelőtt épült lakásokban, melyeknek vízvezetékei nincsenek a legjobb állapotban. Ráadásul egy átlagos háztartásban a lefolyókba sok minden belekerül, aminek nem kellene, így a dugulások hamar kialakulnak a konyhában és a fürdőszobában is. Ahány lefolyó, annyi újabb lehetőség az elzáródásra – a mosogató, a mosdó, a zuhanyzó és a wc különböző okokból dugulhatnak el, de mindegyikre igaz, hogy némi elővigyázatossággal nagyban csökkenthetjük ennek kockázatát. A XIV. kerületi lakók azonban nem árt, ha a duguláselhárító módszerekről is tájékozódnak, hiszen 100%-osan biztos megelőzési módszer nem létezik. Főként, ha a dugulást a már eleve rosszul kiépített vezetékrendszer okozza.

Lefolyók duguláselhárítása a XIV. kerületben
Hibalehetőség pedig van bőven: a túl sok kanyarulat, a nem megfelelő lejtésű lefolyócsövek, a túlságosan vékony csövek még egy újonnan épült zuglói lakásban is rövid idő alatt duguláshoz vezethetnek. Ilyenkor a probléma megoldásának egyetlen módja a csövek cseréje, azonban az esetek többségében erre nincs szükség. A lerakódott zsír, szappan, hajcsomók okozta dugulásokat sokszor házilag is el lehet hárítani. A mosdó és a mosogató esetében a legjobb a szifon szétszerelésével kezdeni a műveletet. Ám hasonló szereléssel a fürdőkádnál és a zuhanyzónál meg se próbálkozzunk! Ne szereljük szét ezek lefolyóját, mert a bontást kockáztatjuk! A wc esetében is korlátozottak a lehetőségeink, a pumpa és a különböző, háztartásban fellelhető szerek használatán túl nem sokat tehetünk. Ha dugulás fordulna elő, a XIV. kerület lakói is bizalommal fordulhatnak szakemberekhez, akik profi színvonalon oldják meg a problémát.

Bővebben Budapest XIV. kerület:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_XIV._ker%C3%BClete

Budapest 14. kerület - Városliget
Budapest 14. kerület – Városliget

És egy hasznos cikk

WC. duguláselhárítás környezetbarát módon
Bár a WC. dugulásakor a legcsábítóbb lehetőség megragadni a lefolyótisztító flakont, érdemes megfontolni más megoldásokat is. A vegyszeres duguláselhárítás hihetetlen módon szennyezi a környezetet. A káros anyagok a talajba és a vízbe jutnak, ráadásul további dugulásokat is okozhatnak, hiszen valamilyen mértékben lerakódnak a csövek falán. Léteznek azonban környezetbarát, mégis hatékony módszerek a kellemetlen probléma felszámolására.

A vízvezeték szerelők titkos trükkjeként emlegetik a forró vizet, amiből már néhány pohárnyi lebonthatja a szennyeződéseket. Azonban óvatosan adagoljuk, mert a túl sok forró víz könnyen megrepesztheti a WC.-csészét.
A hagyományos WC.-pumpákkal közel sem érhetünk el olyan jó eredményt, mint a peremes változatokkal, melyeket úgy alakítottak ki, hogy tökéletesen illeszkedjenek a WC. lefolyójára. A vákuum hatására a kisebb dugulásokkal szinte biztosan elboldogulunk.

Ha túl sok víz maradt a WC.-csészében, merjük ki a nagy részét, majd öntsük a WC.-be a kis tálban előzőleg összekevert ecetet és szódabikarbónát. Öblítsük le forró vízzel, közben pedig használjuk a WC.-pumpát.

Duguláselhárítás Budapest XIV. kerület
Duguláselhárítás Budapest XIV. kerület

Duguláselhárítás 14. kerület

XIV. kerület – Zugló duguláselhárítás
XIV. kerület – Istvánmező dugulás elhárítás
XIV. kerület – Alsórákos lefolyótisztítás
XIV. kerület – Herminamező csatornatisztítás
XIV. kerület – Rákosfalva mosdókagyló és zuhanytálca duguláselhárítás
XIV. kerület – Törökőr mosdó és padlóösszefolyó duguláselhárítás