Duguláselhárítás telefon

Duguláselhárítás a XXIII. kerületben

Duguláselhárítás Budapest XXIII. kerület. Duguláselhárítás fix áron, bontás nélkül, garanciával a XXIII. kerületben. Helyi duguláselhárító szakembereink vállalják: WC, mosogató, mosdó, összefolyó, zuhany és kád szakszerű tisztítását. Kizárólag profi, ipari gépekkel dolgozunk Budapesten. Minden duguláselhárításnál a legmodernebb gépi technológiákat alkalmazzuk. Az elvégzett munkára hosszútávú garanciát vállalunk. A XXIII. kerület minden részén (Soroksár) dolgozunk. Csatorna tisztítás, lefolyótisztítás, Womás csatornamosatás és kamerás csatorna vizsgálat

Duguláselhárítás 23. kerület
Duguláselhárítás 23. kerület

Duguláselhárítás a XXIII. kerületben
A budapesti XXIII. kerület területe azonos az egykor önálló Soroksár nagyközségével, amit 1950-ben kapcsoltak a fővároshoz. A legújabb kerület, hiszen 1994-ben vált külön a XX. kerülettől. Soroksár nevét már Anonymus is említette, később, a török idők alatt a település elpusztult. Az 1660-as években éledt újjá főnemesi birtokként, majd a 18. század első felében kezdett németekkel benépesülni. Amikor Grassalkovich Aladár birtokába került, a fejlődés útjára lépett. Ő volt az, aki a mocsarak kiszárításával hatalmas termőterületeket hozott létre itt.

A fokozatosan mezővárossá fejlődő településnek 1891-ben már több mint 12.000 lakosa volt, túlnyomórészt még mindig németek. A II. világháború után Soroksár lakosságának nagy részét deportálták szovjet munkatáborokba, majd a németek következtek, több mint 5000 svábot hurcoltak el Németországba kollektív bűnösség vádjával. A fővároshoz való csatlakozást követően az akkor még hozzá tartozó Pesterzsébettel szemben Soroksár fejlődése igencsak stagnált, gyakorlatilag az egyik legelmaradottabb kerületnek számított. Önállósodása után a XXIII. kerület a második legnagyobb, de 22.000 lakójával a legkevésbé népes kerülete lett a fővárosnak. Alapvető infrastrukturális hiányosságai voltak, felzárkóztatásához azonnal hozzáfogtak.

Bővebben a XXIII. kerületről: http://www.soroksar.hu

Soroksár az elmúlt években is sokat fejlődött, korszerű irodaházak, lakóparkok, multinacionális cégek jelentek meg itt. Bár a Millenniumtelep századfordulós házai mellett sok az új építésű ingatlan is, a csatornarendszer esetleges hibái vagy az emberi figyelmetlenség folytán még így sem zárhatók ki teljesen a dugulások. A XXIII. kerület irodaházaiban, kereskedelmi egységeiben és nagyvállalati épületeiben gyakran a WC.-ben alakul ki probléma. A fokozott használat már csak azért is növeli a dugulások esélyét, mert a mai víztakarékos WC.-tartályok miatt a leöblített tartalom a csövekben könnyebben felhalmozódik. Főleg, ha nem odavaló holmik – kozmetikai törlőkendő, vattapamacs, egészségügyi betét – is lehúzásra kerülnek. A wc dugulása többnyire nem a semmiből keletkezik, hacsak nem egy nagyobb tárgy zárja el a víz útját a lefolyóban.

Mi a teendő WC. dugulás esetén a XXIII. kerületben?
Általában a lerakódások fokozatosan alakulnak ki a kád, mosdó lefolyójához képest nagy átmérőjű vezetékben, így van esélyünk még időben elcsípni a kezdődő problémát. A pumpa sok gondot levehet a vállunkról, hiszen képes a még lazább dugulásokat elmozdítani, a víz pedig könnyen tovább gördíti ezeket a vezetékben. Forró vízzel, kólával érdemes még próbálkozni, de a WC. esetében lefolyótisztító szereket használni teljesen felesleges. A cső átmérője túl nagy ahhoz, hogy ezek a vegyszerek kellő koncentrációban fejthessék ki hatásukat. Amennyiben egy kisebb tárgy akadt el – ilyen szempontból kifejezetten veszélyesek a műanyag WC.-illatosítók -, szinte biztos, hogy a dugulással nem fogunk tudni egyedül megbirkózni. Ez innentől már szakember feladata, aki a XXIII. kerületben akár 1 órán belül házhoz jön.

Bővebben Budapest XXIII. kerület:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_XXIII._ker%C3%BClete

És egy hasznos cikk:

Duguláselhárítás pumpával
A WC. a mosdó, a kád vagy a mosogató dugulását házilag is elháríthatjuk. Használjunk forróvíz és ecetet kombinációt, citromsavat, bóraxot, szódabikarbónát vagy sütőport, esetleg sósavat. illetve, gondos odafigyelés mellett ezek keverékét.

Öntsünk belőlük a lefolyóba, hagyjuk hatni a keveréket néhány órán keresztül, majd vegyük elő az univerzális WC. pumpát és pumpáljuk meg óvatosan az eldugult lefolyót. Figyeljünk arra, hogy a pumpa fejét ellepje a víz, ugyanis így érhetjük el a legjobb hatást.

A műveletet többször is megismételhetjük. Ha nem jártunk sikerrel, a dugulás valószínűleg mélyebben található. Ekkor kénytelenek vagyunk szakembert hívni, aki ipari csőgörény vagy nagynyomású csatornamosó segítségével hárítja el a problémát. Komolyabb dugulások esetén csatornakamerázást is alkalmaz, hogy feltárhassa a probléma forrását és pontos helyét.

Duguláselhárítás Budapest XXIII. kerület
Duguláselhárítás Budapest XXIII. kerület

Duguláselhárítás 23. kerület – Soroksár

XXIII. kerület – Soroksár duguláselhárítás, Soroksár lefolyótisztítás
XXIII. kerület – Soroksár-Újtelep lefolyótisztítás
XXIII. kerület – Millenniumtelep csatornatisztítás