» » Magasnyomású vizes tisztítás womás módszerrel
Duguláselhárítás telefon

Magasnyomású vizes tisztítás womás módszerrel

Magasnyomású vizes tisztítás womás módszerrel
A WOMA tulajdonképpen egy nagy teljesítményű szivattyúkat is hidraulikus berendezéseket gyártó Német cég neve. Azonban napjainkra a WOMA kifejezés egy olyan fogalommá vált a duguláselhárító szakemberek körében ami a nagynyomású vizes tisztítást jelenti. A berendezés segítségével végzett magasnyomású vizes tisztítás az egyik legfejlettebb technológia, amit nap min nap alkalmaznak munkájuk során, nemcsak hatékonyságát, de környezetkímélő mivoltát tekintve is igen sok előnnyel rendelkezik.

A magasnyomású vizes tisztításhoz használt woma kifejezetten a szakemberek kelléktárának képezi részét. Az otthon is használatos magasnyomású kézi eszközök teljesítményben igencsak mögötte maradnak egy profi womának, ezért ezeket leginkább kocsi mosáshoz lehet javasolni. A magasnyomású vizes tisztítás a duguláselhárítók igen nagy nyomással, akár több mint 200 barral dolgozó robbanómotoros, diesel vagy benzines üzemű géppel történő munkája, melynek során a kültéren fekvő csöveket lehet alaposan átmosni. A berendezés nem a hálózatról nyeri a vizet mert azt másodpercek alatt eldolgozná. A csatornamosó kocsihoz külön tartály csatlakozik, típustól függően 3-20 köbméteres.A csőbe egy tömlőt juttatunk, melyet különböző fúvókákkal lehet ellátni, annak megfelelően, hogy milyen típusú lerakódással kell szembeszállni. A berendezés nagy előnye a magas víz nyomás és a szinte hihetetlen, percenkénti: 50 – 150 liter vízhozam.

A woma a legtöbb dugulással képes elbánni, de akad ami, rajta is kifog, pl. ha bekötött beton, vagy kar vastagságú gyökér került a csövekbe. Régi csövek esetén nem árt vele óvatosan bánni, mivel a magas nyomás nagyobb kárt okozhat bennük. Ahol más duguláselhárítási módszerek nem váltak be, ott a magasnyomású vizes tisztítás többnyire meghozza a várt eredményt.