Duguláselhárítás telefon

Büdös mosógép tisztítása

Mitől büdös a mosógép?

A mosógép kellemetlen szagú lehet, és sokan találkozhatnak ezzel a problémával otthonukban. A büdös szag gyakran a mosógép rendszeres tisztításának elmulasztása miatt alakul ki. Az elszennyeződött dobban és a tömítésben lerakódott szennyeződések idővel zavaró szagokat eredményezhetnek. A dobban és a tömítésben megrekedt mosószer maradványok, valamint a baktériumok és penészgombák is hozzájárulhatnak a kellemetlen szagok kialakulásához. Ahhoz, hogy megszabaduljunk a büdös szagtól, fontos rendszeresen tisztítani a mosógépet és rendszeresen mosni a mosószereket. Emellett érdemes időről időre fertőtlenítő programmal is futtatni a mosógépet, hogy megelőzzük a baktériumok elszaporodását. Ne felejtsük el rendszeresen kitisztítani a szűrőt és a mosóprogramokat is. A rendszeres karbantartás és tisztítás segíthet abban, hogy a mosógépünk mindig friss illatú legyen, és elkerüljük a kellemetlen szagokat.

Büdös mosógép

A korszerű mosógépekről

A mosógép kellemetlen szagok forrása lehet, ami kellemetlenné teheti a mosás élményét. A korszerű mosógépek esetében a probléma gyakran a nedves környezetben lerakódó penész és gomba miatt alakul ki. Ezek a szervezetek könnyen megtapadnak a nedves részeken, például a gumitömítéseken vagy a mosódobon, és kellemetlen szagokat keltenek.

A megelőzés érdekében fontos rendszeresen tisztítani és szellőztetni a mosógépet. Előfordulhat, hogy a túl hideg mosóprogramok és a túl sok mosószer használata is hozzájárulnak a kellemetlen szagok kialakulásához. Fontos figyelni a mosás hatékonyságára, hogy a mosógép megfelelően működjön és ne alakuljanak ki kellemetlen szagok.

Azonban ha már kialakult a probléma, lehetőség van a mosógép alapos megtisztítására ecet vagy speciális mosógép tisztítók segítségével. Ezek a termékek eltávolíthatják a lerakódott gombát és penészt, valamint friss illatot biztosíthatnak a mosógépnek.

Fontos tehát odafigyelni a mosógép tisztaságára és karbantartására annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a kellemetlen szagok kialakulása. A rendszeres tisztítás és a megfelelő mosás hatékonyság biztosíthatja, hogy a mosógép mindig friss illatú legyen, és a ruhák tiszta és illatosak maradjanak.

Mit tegyünk, hogy a mosógépünk kellemes illatú legyen?

A mosógép kellemetlen szagok forrása lehet, amelyek megnehezítik a ruhák frissességét és tisztaságát. Az ilyen büdös illatokat gyakran okozhatja a mosógép belsejében elszaporodó penész vagy gombák. Ezen kívül a mosószerek és öblítőszerek maradványai is hozzájárulhatnak a kellemetlen szagok kialakulásához.

Hogyan előzhetjük meg, hogy a mosógépünk büdös legyen? Fontos rendszeresen tisztítani a mosógépet, hogy megakadályozzuk a penész és gombák elszaporodását. Használjunk ecetet vagy citromsavat a mosógép tisztításához, mivel ezek természetes módon képesek eltávolítani a lerakódásokat és a kellemetlen szagokat. Ne felejtsük el rendszeresen kitisztítani a szűrőt és a tömítéseket is.

Továbbá, fontos szellőztetni a mosógép belsejét, hogy elkerüljük a páratartalom és a penész elszaporodását. Ne hagyjuk a mosógépben hosszú ideig a nedves ruhákat, mivel ez is hozzájárulhat a büdös szagok kialakulásához. Válasszunk olyan mosószereket, amelyek kellemes illatot hagynak maguk után, és kerüljük az öblítőszerek túlzott használatát. Az alapos és rendszeres tisztítás, valamint a megfelelő mosószerek és öblítőszerek kiválasztása segíthet abban, hogy mosógépünk mindig kellemesen illatos legyen, és ruháink frissen, tisztán kerüljenek ki belőle. Ne hagyjuk, hogy a kellemetlen szagok eluralkodjanak a mosógépünkben, tegyünk azok ellen hatékonyan és maradéktalanul!

A megjelenő bűzről és a jelenségről röviden

Sokan panaszkodnak, hogy a mosógép belseje kellemetlen dohos szagot áraszt. Már arra is gyanakodtak, hogy dugulás van a mosógépben. Azonban dugulás nincs és nem a mosógép belseje (mosótér) büdös, hanem mindig a mosószer adagolóban pangó mosószer vagy a szűrő környéke árasztja a kellemetlen illatokat.

Jó tanácsok a tisztításhoz

1. Tisztítsuk a mosógép alján lévő szűrőt legalább 3 havonta.
2. Mosás után soha ne zárjuk be a gép ajtaját, hagyjuk, had szellőzzön.
3. A mosószer adagolót fiókot 1 havonta vegyük ki és mossuk át.(ha kiszerelhető)
4. Havonta egy alkalommal, indítsunk el egy magas hőfokú programot 1 liter ecetet kíséretében. Nem kell félni az ecet szagtól, ha kiszárad a gép csodálatos illata lesz.

Egy hasznos tipp

Háziasszonyoktól hallottam : Domestosból egy fél flakon mennyiség, majd maximális hőfokon futtassunk le egy programot. Több hasznos infó itt: Mosógép tisztítás