» » Duguláselhárítás a IV. kerületben
Duguláselhárítás telefon

Duguláselhárítás a IV. kerületben

Duguláselhárítás a IV. kerületben

A közel 100.000 lakosú IV. kerület, avagy Újpest hivatalosan 1950-ben született meg. Korábban, a 19. század első felében már létezett itt egy község ugyanezen a néven, mely a század végére már ipari szempontból is meghatározóvá vált a főváros életében. 1907-ben nyerte el a rendezett tanácsú város rangot, majd kerületté nyilvánítása után megindult nagy iramú fejlesztése. A Káposztásmegyert is magába olvasztó IV. kerület a szocializmus időszakában kiemelt munkáskerület volt. Itt működött a Chinoin, a Bőrgyár, a Cérnagyár, a Duna Cipőgyár, az Egyesült Izzó és még több más, országos szinten is meghatározó vállalat.

Mindezen túl azonban sokan a fővároshoz csatolással egy időben alapított Újpesti Dózsával azonosították a kerületet, melynek elődje azonban már a 19. században is létezett. A IV. kerület látképe az 1960-as évek végén indult változásnak, amikor elkezdődtek a mintegy 20 éven át tartó lakótelepi építkezések. Az ekkor felhúzott épületekben több mint 15.000 lakást alakítottak ki, ahol ma kb. 47.000 ember él.

Bővebben Budapest IV. kerületről: http://www.ujpest.hu

A IV. kerület lakótelepi lakásai között tehát találunk közel fél évszázadosat is. Ezeknek a vízvezetékrendszere nagyrészt elöregedett, csak idő kérdése, hogy az idő vasfogának nyomai mikor mutatkoznak meg rajtuk. Bár a felújítások folyamatosan zajlanak, az Újpesten és Káposztásmegyeren élőket is fenyegeti a dugulás veszélye. Egy ilyen probléma több szempontból is kellemetlen tud lenni a lakástulajdonosok számára. Nem elég, hogy kényelmetlenséget okoz, ha nem lehet használni a mosogatót, a fürdőkádat, netán a wc-t, a duguláselhárítás újabb kiadással terheli meg a családi kasszát is. Sokan éppen ezért próbálkoznak házi megoldásokkal és halogatják a IV. kerületben dolgozó szakemberek értesítését. Ha mégis kihívják őket, természetesen szeretnének előre kalkulálni – legalább nagyságrendileg – a költségekkel.

Duguláselhárítás költségei Budapest IV. kerületében
Bár minden szakember eltérő díjszabással dolgozhat, több tényező is van, ami befolyásolja a szerelés költségeit. Például, hogy egyedül vagy csapattal érkezik-e, milyen messziről érkezik, fizet-e parkolási díjat, felszámol-e kiszállási díjat vagy felárat esetleg hétvégén vagy munkaidő utáni kiszálláskor. A IV. kerületi Újpest, Káposztásmegyer és Istvántelek lakóinak érdemes olyan szakembert választaniuk, aki garanciával, kiszállási díj nélkül dolgozik és bármikor elérhető. Az éjjel-nappali duguláselhárítás szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a problémát a legrövidebb időn belül megoldjuk, a dugulással kapcsolatos kellemetlenségeket minimalizáljuk.

Költségek szempontjából természetesen az sem mindegy, hogy milyen beavatkozásra lesz szükség. Amennyiben egy egyszerű csőspirállal is megoldható a dugulás, nyilván kevesebbet fogunk fizetni, mintha kamerás csővizsgálatot vagy több órás, akár bontással járó munkát vennénk igénybe. Általában azonban a lakásban kialakult dugulások elhárításának költsége alacsonyabb, mint a kültérieké.

Bővebben Budapest IV. kerület:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_IV._ker%C3%BClete

Duguláselhárítás 4. kerület

IV. kerület – Újpest duguláselhárítás
IV. kerület – Istvántelek WC. lefolyó dugulás megszüntetés
IV. kerület – Káposztásmegyer kamerás csatorna vizsgálat
IV. kerület – Székesdűlő woma duguláselhárítás