» » Ne téveszd össze a konyhamalaccal! Dugulás lesz a vége.
Duguláselhárítás telefon

Ne téveszd össze a konyhamalaccal! Dugulás lesz a vége.

Ne téveszd össze a konyhamalaccal! Dugulás lesz a vége.
Amerikai filmekben rengetegszer lehet látni, amint az ételmaradékot a mosogatóba kaparják, és ez a konyhamalacnak titulált szerkezet apróra összedarálja, hogy aztán ez a ledarált massza zavartalanul eljusson a csatornába. Azt is sokszor lehet látni, hogy ez a konyhamalac bizony sokszor elromlik.

Arról most ne beszéljünk, hogy mekkora ételpazarlás az, ha a maradékot azonnal „elmosogatod”. Inkább beszéljünk arról, hogy mekkora a kockázata annak, hogy a sok zsír, olaj, ételmaradék dugulást okozhat a lefolyóban, csatornában. Beszéljünk arról, hogy milyen következményei lesznek ennek a dugulásnak, mekkora kárt tud okozni a lefolyóban, csatornarendszerben. Amennyiben nem rendelkezünk konyhamalaccal, különösen kíméljük a lefolyónkat, minden zsíros, darabos ételmaradéktól.

Az ételmaradékok okozta dugulást roppant nehéz házi módszerekkel megszüntetni, ezt csak és kizárólag szakember segítségével tudod megoldani. Az ételmaradékok okozta dugulás tömény és masszív, aminek megszüntetéséhez fizikai eszközök kellenek, ráadásul dugulás a lefolyórendszerben akár több ponton is kialakulhat. Ezért a dugulás elhárítás akár több órát is igénybe vehet, még a szakembernek is. Az csak az egyszerűbb eset, ha csak a szifon dugul el a rengeteg ételmaradéktól (rizs, tészta, káposzta), komolyabb a gond, ha a szifonon már át tuszkoltuk és valahol a lefolyó fali szakaszában tömörödött össze. Ilyenkor már csak a szakember segíthet a spirálos technológiás duguláselhárítással.

Tehát a mosogatót, de még a vécét se téveszd össze a konyhamalaccal, keress más megoldást arra, hogy a megmaradt ételeken túladj! És még egy gondolat a témához, akinek van konyhamalaca az is vigyázzon rá, csak apró lágy ételmaradékot (zöldség, kenyérmorzsa, tésztaféle) ajánlatos leengedni a konyhamalac őrlőjébe. Aki hús darabokkal, vagy csonttal próbálkozik, az tönkere teheti a berendezést. A javítása, pedig igen költséges.