» » Prevenciók a dugulás ellen
Duguláselhárítás telefon

Prevenciók a dugulás ellen

Prevenciók a dugulás ellen
Inkább megelőzni kell a bajt, semmint átélni. Aki már találkozott a lefolyójának dugulásával az tudja, hogy érdemes a megelőzéssel bajlódni, semmint átélni azt a stressz, amit egy eldugult lefolyó tud okozni!

Egy kis odafigyeléssel minden probléma megelőzhető. A dugulás nem magától alakul ki, és nem is a víz keménysége az oka annak, hogy eldugul a lefolyó, hanem a figyelmetlenség az, ami a duguláshoz vezet. Olyan anyagok kerülnek a lefolyókba, melyeknek nem szabadna.

Például a mosogatóba nem kell beleönteni az ételmaradékot, a vécékagylóba nem kell beledobni a szemetet és műanyagot tartalmazó hulladékot, a fürdőkád és mosdó szűrőjéből ki kell szedni a hajszálakat. Egy szifon szétszedése nem ördöngösség, pusztán a tömítés helyes visszahelyezésére kell alaposabban odafigyelni. A padlóösszefolyó tisztítása sem egy nagy dolog, csak gumikesztyű kell hozzá. Rendszeresen tisztítani kell a szűrőket, szifonokat. Ha csak egy kicsit jobban odafigyelsz, máris sokat tettél azért, hogy a komolyabb dugulási problémákat megelőzd.

Viszont, ha nem foglalkozol a megelőzéssel, akkor készülj fel a mindig rossz időben bekövetkező dugulásra. Szerezd be előre egy jó, duguláselhárítással foglalkozó szakember telefonszámát, hogy vész esetén fel tud hívni!