» » Padlóösszefolyó bűzelzáró jelentősége és működése
Duguláselhárítás telefon

Padlóösszefolyó bűzelzáró jelentősége és működése

Padlóösszefolyó bűzelzáró jelentősége és működése
A fürdőszobából eredő csatornaszag forrása sokszor a padlóösszefolyó, annak is a bűzelzáróval kapcsolatos meghibásodása. Előfordulhat, hogy egyszerűen csak a víz párolgott el az összefolyóból, a kellemetlen szagok már ilyenkor is nagyon erőteljesek. Ez azonban az egyszerűbb eset, hiszen ha utánaöntünk, a probléma meg is szűnik.

Ha a szagok terjengését tapasztaljuk, először is azt ellenőrizzük, megvan-e egyáltalán a padlóösszefolyó bűzelzáró. Sok esetben hiányzik és erre már csak akkor derül fény, amikor az egész lakás csatornaszagban úszik. Hiányát azonnal pótoljuk! A bűzelzáró tulajdonképpen egy műanyag pipa, lehet buborék, könyök vagy golyós kialakítású. Gyakran előfordul, hogy eldugul, hiszen rendszeresen tisztítani kellene, erről azonban a legtöbben megfeledkeznek.

Bűzelzáró megtalálható a mosogatónál, a mosogatógépnél, a kertben, de egyik legfőbb típusa a fürdőszobában, a kádnál, zuhanyzónál lévő padlóösszefolyó. Ennek fő feladata, hogy a kád, a zuhanyzó vizét elvezesse a főcsatornába, ha pedig túlfolyás áll fenn, biztonsági vízelvezetőként funkcionál. Dugulás esetén itt lehet könnyen hozzáférni a csövekhez. A padlóösszefolyó bűzelzáró eltávolítása után foghatunk hozzá a duguláselhárításhoz. Ehhez a legjobb eszköz a kézi csőgörény, avagy csőtisztító spirál. A megelőzés érdekében, havonta, kéthavonta tisztítsuk ki padlóösszefolyó bűzelzárót, így meggátolhatjuk a lerakódások kialakulását.