Duguláselhárítás telefon

Mosogatógép tisztítás tippek

Mosogatógép tisztítás tippek
A mosogatógép rendszeres tisztítása fontos ahhoz, hogy a gép hatékonyan működjön és a mosogatás eredménye tiszta és higiénikus legyen. A mosogatógép tisztítása házilag egyszerű, és a következő lépések segítenek a folyamatban.

Első lépések

Az első lépés a mosogatógép kikapcsolása és üresítése. A kosarakat és a tányértartókat távolítsa el, majd ellenőrizze, hogy van-e ételmaradvány vagy kosz azokban a részekben, amelyek nem láthatóak, például a szűrőkben vagy a spray karokban.

A szűrő eltávolítása

A mosogatógép szűrőjét a kosarak eltávolítása után találja meg. Az eltávolítható szűrők a mosogatógép alsó részében találhatók. Az összes szűrőt vegye ki, és mossa le a mosogatószeres vízzel. Általában egy fél fordulat a műanyag rögzítőn, és már fel lehet emelni a szűrőfedelet.  A szűrők mögötti területek is tisztíthatóak, egy puha sörtéjű kefével.

Az aljzaton lévő szűrő eltávolítása után távolítsa el a spray karokat is. Ezek a karok lehetnek kicsavarhatóak vagy csak a helyükön vannak. Tisztítsa meg a spray karokat a vízkőlerakódásoktól és az ételmaradványoktól. Használjon fogkefét vagy vékonyabb kefét, hogy elérje az összes szögletet. Ennek a munkafolyamatnak csak akkor álljunk neki, ha vannak tapasztalataink a barkácsolásban!

Ha a mosogatógép szűrői és mosó karjai tiszták, akkor érdemes ellenőri a mosogatógép ürítőcsövét is és a szifont is, hogy nincs-e dugulás az említett szakaszon. Tisztítsa meg a mosogatógép belső falát. Használjon egy puha rongyot, amelyet átitatott a tisztító oldatban (1:1 arányban vízzel és ecettel vagy sütőporral), majd törölje át a falakat.

Az ajtótömítések tisztítása

Most egy nagyon fontos dolog következik, a mosogatógép ajtajának tömítéseit kell megtisztítani. A tömítések is tisztíthatóak ecettel vagy szappanos vízzel, nagyon fontos, hogy a szennyeződéseket a tömítések alól is jól pucoljuk ki, mert legtöbbször itt ülepszik meg a penész. Az utolsó lépés a mosogatógép vízkőmentesítése.  Az ecetes oldat (50% víz, 50% ecet) eltávolítja a vízkövet, ami lehetővé teszi a gép hatékonyabb működését (fűtőszálról a vízkő leoldása) és a tisztaságot.

Javaslat

Érdemes legalább félévente egyszer kifejezetten mosogatógép tisztításra alkalmas vegyszerrel átmosni a mosogató gépet.