Duguláselhárítás telefon

Flexibilis lefolyócsövek és azok tisztítása

Flexibilis lefolyócsövek és azok tisztítása

Felhasználási területek

Először is vizsgáljuk meg hol használják egy háztartásban a flexibilis lefolyócsöveket. Mosogatóknál kézmosóknál és zuhanytálcáknál. A zuhanytálca kivételével ezek csak ideiglenes szifonul szolgálhatnak. Képzett vízvezeték szerelő szakember, csak a felújítás idejére tesz be ilyen alkatrészt, hogy az építkezés vagy lakásfelújítás idején is használhatóak legyenek a mosdó és mosogató lefolyók. Az acryl zuhanytálcánál más a helyzet, mert itt lehetetlen fix csővel rögzíteni a lefolyócsőre a zuhanytálca szifon rendszerét.

A dugulás okai

Most vizsgáljuk meg a dugulások tekintetében a flexibilis lefolyó csöveket. A mosogatónál jelentős szerepe van a dugulások kialakulásának a flexibilis lefolyó csöveknek. A flexibilis lefolyó cső túlzott hossza és a cső falán lévő bordák egyértelműen okolhatóak a dugulások kialakulásáért. Kézmosóknál a flexibilis lefolyó cső bordáiba ugyanúgy megállhat a különféle kemikália, szőr, bőr, haj. Ezért ha hosszú távon szeretnénk használni a mosdót és a mosogatót érdemes minél előbb megszüntetni a flexibilis lefolyót és helyette normálisan tisztítható szifont kell beépíteni, fix PVC. csővel a fali szakaszig.

Hogyan tisztítható?

Hogyan tisztítható házilag a flexibilis lefolyó cső? Legegyszerűbben akkor járunk el ha kihúzzuk a falból a flexibilis lefolyócsövet, majd letekerjük a lefolyócsonk menetéről. Ezután egy vödör meleg vízbe alaposan átöblítjük és megtisztítjuk a lerakodott szennyeződéstől. Így járhatunk el a mosogatók és a kézmosók lefolyórendszerénél is.