Duguláselhárítás telefon

Duguláselhárítás slaggal otthon

A kerti slag használatáról

Ebben a rövid cikkben megismerhetjük a kerti slag használatát és jelentős szerepét a dugulások otthoni elhárításában. A kertes házban élőknek könnyebb helyzete van mert a locsoláshoz használt kerti slaggal ott könnyebben tudják tárolni és alkalmazni is, mint aki mondjuk egy panel lakásban lakik.

Hol használjuk

Hol tudjuk bevetni a kerti slagot a dugulások megszüntetésére. Az első a mosogató vezeték dugulása, továbbá a padlóösszefolyó dugulás és végül a kézmosó vezetékének eldugulásánál. Az összes slaggal történő duguláselhárítás lényege hogy a szifon rendszer vagy bűzelzáró leszerelése után a kerti tömlőt vezessük be a lefolyócsőbe olyan mélyen ahogy csak tudjuk, majd a slag körül hermetikusan zárjuk le a vezetéket, majd engedjük rá a nyomást.

Tanácsok

Csak abban az esetben fogunk sikert elérni ha a nyomás alá helyezett lefolyó rendszerre nem köt rá más lefolyócső oldal irányból, mert ilyenkor elszökik a nyomás amit a slagból nyerünk.  A slagból származó magas víznyomás nagyon gyakran szokott segíteni kisebb dugulások elhárításában. A kerti slagot a kültérben a tisztító aknák és tisztító szemek rendszeres karbantartásánál is jól tudjuk alkalmazni. Családi ház tulajdonosok az eső vezetékrendszer karbantartásánál is jó hasznát vehetik a kerti slagnak.