» » Így szedd szét a mosogatószifont dugulás miatt
Duguláselhárítás telefon

Így szedd szét a mosogatószifont dugulás miatt

Így szedd szét a mosogatószifont dugulás miatt
Ha dugulás van a mosogatóban, akkor nagy valószínűséggel szét kell szedni a mosogató szifonját. Mire kell figyelned, ha te állsz neki a szifon szétszedésének és kitisztításának.

Többnyire minden mosogató lefolyórendszere műanyagból készült. A kifolyócső, mely a szifonhoz csatlakozik, egy csavaros menetű szorítóval van összekötve. Ebben a csatlakozóban is van tömítőgyűrű, általában lapos 40 mm-es méretű, amire összeszereléskor nagyon figyelned kell, mert ha rosszul helyezed vissza a helyére, akkor a lefolyód ereszteni fog, rosszabbik esetbe, ha beesett a csőbe lemegy a lefolyón és újabb dugulást okozhat.

A szifon szintén csavaros menettel csatlakozik a lefolyóhoz vezető csőhöz, ahol szintén van tömítőgyűrű, ezek általában 40 mm-es kúpos tömítések, ezekre is oda kell figyelned. Jó tanács: a menetes csatlakozóknál lévő csőkötéseknél mindig folyásirányba nézzen a kúp vékonyabbik fele.

Maga a szétszedés nem ördöngösség, ha odafigyelsz arra, hogy ne roppantsd meg a műanyag alkatrészeket, és a tömítőgyűrűket sem gyűröd meg, mikor összeszereled újra a már tiszta, dugulásmentes lefolyórendszert a mosogatónál. Az összeszerelés is menni fog, ha odafigyelsz arra, hogy minden alkatrész a helyére kerüljön.

Alaposan tisztítsd meg a mosogató és a szifon közötti csövet, és nem árt, ha a szifonból a csatornába vezető csőbe is küldesz egy lefolyótisztító vegyszeradagot, hogy az ott keletkezett lerakódástól is megszabadítsd a lefolyórendszert. Flexibilis mosogató szifon esetén, nézzük meg túl hosszú és nem lóg nagyon le a szifon. Mert ez is lassíthatja a víz áramlását. Ha túl hosszú lenne vágjunk le belő vagy kössük fel vagy támasszuk a lelógó részt.