Duguláselhárítás telefon

A WC ültető gumi szerepe

A WC ültető gumi szerepe

Az ültetőgumi jelentősége

A fürdőszobában terjengő bűz forrása sokszor nem a mosdó vagy a kád lefolyójában keresendő. Gyakori, hogy a WC.-ből árad az elviselhetetlen csatornaszag, többnyire a WC. ültető gumival kapcsolatos problémák miatt. Ilyen esetekben hiába próbálkozunk bármilyen duguláselhárító vagy szagtalanító módszerrel, mert nem ez a baj és nem fogjuk tudni megoldani a problémát. Ez bizony szakembert kívánó feladat.

A hiánya

A WC ültető gumi hiánya vagy pontatlan beszerelése sajnos egyáltalán nem ritka. Főként a gyakorlatlan, illetve a nemtörődöm „szakemberekre” jellemző, hogy nem fordítanak kellő gondot a beépítésére, ezzel pedig lavinát indítanak el, legalábbis, ami a tulajdonosok számára folyamatos problémát jelentő csatornaszagot és szivárgást illeti.

A régi módszer

Főleg a régebbi WC. beszerelésekre volt jellemző, hogy a vízvezeték szerelő magasan hagyta a 110 mm-es lefolyókiállást, majd lerakta a csészét, kihagyva a hermetizáló ültető gumit. Ezt követően körbekente cementtel, fugázóanyaggal vagy sziloplaszttal, és kész. Az évek elteltével a rögzítés felrepedezett vagy megsérült. Ezek után viszont repedések és sérülések mentén el kezdett feláramlani a csatorna szag.

A csatornaszag

A WC ültető gumi szerepe ugyanis éppen az, hogy a csatornaszag és a víz szivárgás megakadályozása. Hogy ezt a funkcióját el tudja látni, ahhoz pontosan kell a lefolyóvezetékhez illeszteni, hogy a hermetikus bűzelzárás megvalósulhasson. Előfordul, hogy az ültető gumit túl rövidre vágják, vagy túl hosszú marad és a pontatlan illesztés miatt a gumi deformálódhat, összenyomódhat. Ilyenkor óhatatlanul jelentkezik a szivárgás és vele együtt a bűz. Egy tökéletesen összerakott rendszer még ragasztás nélkül sem bűzölöghet.

A WC ültető gumi több típusban létezik, egyenes vagy lehet excenteres nyakkal ellátott. Hogy adott esetben melyik az ideális, azt a képzett vízvezeték szerelő szakember feladata kiválasztani.

Sajnos az excenteres ültetőgumi, a dugulások egyik forrása is lehet.

Lefolyótisztítás, csatornatisztítás és duguláselhárítás Budapest minden kerületében garanciával, gyorsan, szakértelemmel. Magánszemélyeknek és közületeknek is vállalunk Budapesten fix áras, szakszerű duguláselhárítást. Társasházak, irodák, üzletek és miden intézmény területén számíthat duguláselhárító szakembereink gyors segítségére.

A hét minden napján állunk rendelkezésre az alábbi szolgáltatásokkal:
Fix áras lefolyótisztítás és duguláselhárítás Budapest területén.
Kizárólag gépekkel dolgozunk bontás nélkül, Budapest összes kerületében.
Csatorna dugulások megszüntetése beltérben és kültérben Budapesten.
Mosogató és mosdó dugulás elhárítás garanciával Budapesten.
WC. dugulás, összefolyó dugulás megszüntetés olcsó árakkal Budapesten.
Csatorna és akna tisztítás, Woma duguláselhárítás Budapest.
Minden duguláselhárító munkára garancia vállalás Budapesten és Pest megyében is.

Duguláselhárítás Budapest minden kerületében, azonnal garanciával
I. kerület – Víziváros, Krisztinaváros, Tabán. II. kerület – Rózsadomb, Pasarét, Ady-liget, Hidegkút. III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy. IV. kerület – Újpest, Káposztásmegyer. V. kerület. VI. kerület – Trézváros. VII. kerület – Erzsébetváros. VIII. kerület – Józsefváros. IX. kerület – Ferencváros. X. kerület – Kőbánya, XI. kerület – Gazdagrét, Lágymányos, Kelenföld. XII. kerület – Zugliget, Hűvösvölgy, Pesthidegkút. XIII. kerület – Angyalföld, Újlipótváros. XIV. kerület – Zugló. XV. kerület – Újpalota, Rákospalota, Pestújhely. XVI. kerület – Mátyásföld, Sashalom, Cinkota, Szentmihály. XVII. kerület – Rákosliget, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert. XVIII. kerület – Pestszentimre. XIX. kerület – Kispest. XX. kerület – Pesterzsébet. XXI. kerület – Csepel. XXII. kerület – Budafok, Budatétény. XXIII. kerület – Soroksár.