Duguláselhárítás telefon

WC. csésze lerakása szakszerűen

WC. csésze lerakása szakszerűen

A WC. csésze beszerelése és lerakása nem tartozik, azon átlagos feladatok közé, mely saját kezű elvégzését bárkinek javasolni lehetne. Némi műszaki érzék és alap szerszámok szükségesek hozzá. Akinek nem mindegy, hogy a későbbiekben milyen komfortosan és megbízhatóan tudja használni a WC.-jét, az feltétlenül szakembert bízzon meg ezzel a munkával!

Mikor?

Nemcsak a lakásfelújításnak lehet része a régi WC cseréje, de akkor is újat kell beépíteni, ha a korábbi csésze megrepedt, túlzottan elvízkövesedett vagy dugulás miatt kellett szétverni. Az új WC. csésze lerakása szempontjából fontos, hogy ugyanolyan típusút válasszunk, mint az előző volt. Nem mindegy tehát, hogy hátsó vagy alsó kifolyású, hiszen ha a típus nem egyezik a korábbival, akár vissza is vihetjük a kereskedőhöz vagy egy teljes lefolyócső átalakítást (és a hozzá tartozó bontást) vehetünk a nyakunkba. De nézzük az alap esetet és van egy alsó kifolyású rendszerünk meg a hozzá vásárolt alsó kifolyású csészénk.

Kellékek

Szükséges kellékek és szerszámok: WC. csésze, ültető gumi, víz bekötő gumi, 2 tipli, 2 csavar, 2 illesztő műanyag a takaróval, fúrógép, villáskulcs vagy csavarhúzó, szilikonos ragasztó.

A munka menete

Legelőször az ültető gumit illesszük fel a csésze kifolyócsonkra, amit gyakran be kell zsíroznunk, hogy fel tudjuk tolni. Ha a WC. csésze ezek után túlságosan magasan áll vagy billeg, vágjunk le megfelelő méretű darabot az ültető gumiból. Az is lehetséges új szerelésnél, hogy a 110-ES PVC kiállás túl magas, akkor ezt is vágjuk le csempe síkba, hiszen az ültetőgumi, majd hermetikusan zárni fogja a lefolyást és a csatorna szagot is.

Ha talpas változatot választunk, azt a padlóhoz illik rögzíteni. A WC. csészét általában 2 nagy méretű csavarral szokták rögzíteni. Érdemes minőségi, rozsdamentes acél vagy réz csavarokat választani, mert ezek hosszú évtizedeken át tartósak maradnak, ellentétben a hamar korrodálódó vas csavarokkal. Amennyiben új szerelésről van szó és még nincs ennek rögzítő furatok, akkor tegyük a csészét a helyére, majd a furatokon át jelöljük fel a tipli és a csavar helyét. A csésze elvétele után fúrjuk ki a rögzítéshez a furatokat az aljzatba. A csavarokat csakis műanyag védővel használjuk, így ha túl is húzzuk őket, a csésze nem repedhet be. Végezetül helyezzük be az öblítő bekötőcsövet a gumitömítéssel.

Jó tanácsok

Szilikon gumival történő ragasztásra csak akkor van szükség, ha a padlólap felülete olyan egyenetlen, hogy a csavaros rögzítés önmagában nem elegendő. 1 nap száradás szükséges a szilikonos ragasztónak.

És egy hasznos videó a WC. csésze lerakásáról

Lefolyótisztítás, csatornatisztítás és duguláselhárítás Budapest minden kerületében garanciával, gyorsan, szakértelemmel. Magánszemélyeknek és közületeknek is vállalunk Budapesten fix áras, szakszerű duguláselhárítást. Társasházak, irodák, üzletek és miden intézmény területén számíthat duguláselhárító szakembereink gyors segítségére.

A hét minden napján állunk rendelkezésre az alábbi szolgáltatásokkal:
Fix áras lefolyótisztítás és duguláselhárítás Budapest területén.
Kizárólag gépekkel dolgozunk bontás nélkül, Budapest összes kerületében.
Csatorna dugulások megszüntetése beltérben és kültérben Budapesten.
Mosogató és mosdó dugulás elhárítás garanciával Budapesten.
WC. dugulás, összefolyó dugulás megszüntetés olcsó árakkal Budapesten.
Csatorna és akna tisztítás, Woma duguláselhárítás Budapest.
Minden duguláselhárító munkára garancia vállalás Budapesten és Pest megyében is.

Duguláselhárítás Budapest minden kerületében, azonnal garanciával
I. kerület – Víziváros, Krisztinaváros, Tabán. II. kerület – Rózsadomb, Pasarét, Ady-liget, Hidegkút. III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy. IV. kerület – Újpest, Káposztásmegyer. V. kerület. VI. kerület – Trézváros. VII. kerület – Erzsébetváros. VIII. kerület – Józsefváros. IX. kerület – Ferencváros. X. kerület – Kőbánya, XI. kerület – Gazdagrét, Lágymányos, Kelenföld. XII. kerület – Zugliget, Hűvösvölgy, Pesthidegkút. XIII. kerület – Angyalföld, Újlipótváros. XIV. kerület – Zugló. XV. kerület – Újpalota, Rákospalota, Pestújhely. XVI. kerület – Mátyásföld, Sashalom, Cinkota, Szentmihály. XVII. kerület – Rákosliget, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert. XVIII. kerület – Pestszentimre. XIX. kerület – Kispest. XX. kerület – Pesterzsébet. XXI. kerület – Csepel. XXII. kerület – Budafok, Budatétény. XXIII. kerület – Soroksár.