Duguláselhárítás telefon

Hogyan használjuk a sósavat duguláselhárításra?

Hogyan használjuk a sósavat duguláselhárításra?
Évtizedekkel ezelőtt a legtermészetesebb dolog volt, hogy a háziasszonyok sósavat tartottak otthon az esetleges dugulások ellen. Ez az erős sav (vegyszer) még ma is megtalálható néhány háztartásban, ám egyre inkább kiszorul, hiszen rendkívül veszélyes a használata.

Mire jó a sósav?

A sósavat duguláselhárításra hagyományos módszerként alkalmazhatjuk. A fürdőkád, a mosdó, a mosogató kisebb fokú dugulásaival könnyedén megbirkózik, sok esetben pedig a WC.-ben kialakult elzáródást is képes megszüntetni. Bár a vegyszerekről önmagukban többnyire nem mondható el, hogy felveszik a versenyt a mechanikus módszerekkel, mint pl. a csőtisztító spirál, a sósav azonban más kategóriába tartozik. Szinte mindennel reakcióba lép a műanyagon kívül, minden szerves anyagot szétmar, szétroncsol. A sósav legfontosabb alkalmazási területe: elvízkövesedett és elhúgykövesedett porcelán piszoárok és WC. csészék felületének lemaratása.

Hogyan használjuk?

Érdemes egy egész flakonnal beleönteni a lefolyóba, majd legalább 3-4 órát hagyni, mielőtt alaposan leöblítjük. Alkalmazása azonban óvatosságot és előkészületeket igényel! Egy kis odafigyeléssel a legjobb barátunkká válhat a háztartásban hiszen mint már említettem igen nagy maró hatásának köszönhetően elképesztően sok mindenre használható. Csak olyan helyiségben használjuk, ahol megoldható a szellőzés, nyitott ablaknál, ajtónál, gumikesztyűben és védőszemüvegben dolgozzunk! A sósav duguláselhárításra nem a legjobb módszer, hiszen rendkívül veszélyes és a környezetre nézve is ártalmas. Fém szifonoknál és öreg vas lefolyórendszereknél ne alkalmazzuk, mert szétmarja. Ma már számos jobb alternatívát találunk helyette.

A sósavról

A sósav egy erős sav mely tömény formában is veszélyes lehet egészségünkre. Képes feloldani szinte bármely fémet, legfőképp az alumíniumot és a cinket. Azonban kismértékben reagál vassal és ötvözeteivel. Réz és ezüst tárgyakkal viszont nem lép reakcióba, azonban a felületükön található oxidréteg eltávolítására tökéletes így az ilyen anyagból készült tárgyak kifényesítésére tökéletes. Széleskörűen alkalmazzák az iparban is mint oldószert, elektrolitot, vagy akár baktériumölőt. Azonban amit a legfontosabb tudni róla mindenek előtt:

Vigyázzunk vele!

SOHA NE KEVERJÜK HYPOVAL!
OLYAN MÉRGEZŐ VEGYÜLET FELSZABADULÁSÁHOZ VEZETHET, AMELY VISSZAFORDÍTHATATLAN TÜDŐKÁROSODÁST OKOZHAT!

Bizony rengeteg háziasszony halálához vezetett, ez a látszólag kézenfekvőnek tűnő kombináció. És mint tudjuk a DOMESTOS fő hatóanyaga is Nátrium-hipoklorit azaz hypo, így még ezzel a szerrel se jusson eszünkbe keverni semmilyen körülmények között!

Lefolyótisztítás, csatornatisztítás és duguláselhárítás Budapest minden kerületében garanciával, gyorsan, szakértelemmel. Magánszemélyeknek és közületeknek is vállalunk Budapesten fix áras, szakszerű duguláselhárítást. Társasházak, irodák, üzletek és miden intézmény területén számíthat duguláselhárító szakembereink gyors segítségére.

A hét minden napján állunk rendelkezésre az alábbi szolgáltatásokkal:
Fix áras lefolyótisztítás és duguláselhárítás Budapest területén.
Kizárólag gépekkel dolgozunk bontás nélkül, Budapest összes kerületében.
Csatorna dugulások megszüntetése beltérben és kültérben Budapesten.
Mosogató és mosdó dugulás elhárítás garanciával Budapesten.
WC. dugulás, összefolyó dugulás megszüntetés olcsó árakkal Budapesten.
Csatorna és akna tisztítás, Woma duguláselhárítás Budapest.
Minden duguláselhárító munkára garancia vállalás Budapesten és Pest megyében is.

Duguláselhárítás Budapest minden kerületében, azonnal garanciával
I. kerület – Víziváros, Krisztinaváros, Tabán. II. kerület – Rózsadomb, Pasarét, Ady-liget, Hidegkút. III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy. IV. kerület – Újpest, Káposztásmegyer. V. kerület. VI. kerület – Trézváros. VII. kerület – Erzsébetváros. VIII. kerület – Józsefváros. IX. kerület – Ferencváros. X. kerület – Kőbánya, XI. kerület – Gazdagrét, Lágymányos, Kelenföld. XII. kerület – Zugliget, Hűvösvölgy, Pesthidegkút. XIII. kerület – Angyalföld, Újlipótváros. XIV. kerület – Zugló. XV. kerület – Újpalota, Rákospalota, Pestújhely. XVI. kerület – Mátyásföld, Sashalom, Cinkota, Szentmihály. XVII. kerület – Rákosliget, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert. XVIII. kerület – Pestszentimre. XIX. kerület – Kispest. XX. kerület – Pesterzsébet. XXI. kerület – Csepel. XXII. kerület – Budafok, Budatétény. XXIII. kerület – Soroksár.