» » A strang szellőző és légbeszívó szelep jelentősége
Duguláselhárítás telefon

A strang szellőző és légbeszívó szelep jelentősége

A strang szellőző és légbeszívó szelep jelentősége
A strang szellőző és a légbeszívó szelep fontosságát minden épületgépészettel és kivitelezéssel foglalkozó tapasztalt szakember ismeri. Mégis sok lakásból hiányoznak ezek a csatorna szellőzést biztosító megoldások, ennek következtében pedig csatornabűz szabadulhat fel. Ha a kellemetlen szagokat terjengeni érezzük, alapos a gyanú, hogy vagy dugulás áll fenn vagy – és ez a leggyakoribb eset – a csatorna kiszellőzéssel kapcsolatban merültek fel problémák.

A strang szellőző és a légbeszívó szelep azonban nemcsak arra jó, hogy a csatornaszag keletkezését megakadályozzák. Ezenfelül fontos szerepük van a bűzelzárók védelmében, mivel megakadályozzák mind a vákuum, mind a túlnyomás kialakulását. Általuk a csatornarendszert érintő korróziós hatások is mérsékelhetők. A rendszer megfelelő szellőzését biztosítja a strang szellőző, melyet a rendszer kialakításakor lehet beépíteni.

Bár utólag is van mód az elhelyezésére, de fontos tudni, hogy ilyenkor ez már bontással jár együtt. Ha a már meglévő rendszerben utólag szeretnénk kiépíteni a szellőzést, a légbeszívó szelep lesz a megoldás. Ezt akár házilag is beépíthetjük, de aki nem biztos magában, forduljon inkább szakemberhez, annál is inkább, mivel a szelep helyének pontos meghatározása is lényeges a későbbi tökéletes működés szempontjából. Ha a padlóösszefolyóból vagy a zuhanytálcából, rendszeresen eltűnik a víz, ha a csatornaszag már megszokottá válik, biztosak lehetünk benne, hogy a strangszellőző vagy légbeszívó szeleppel van a probléma.