Duguláselhárítás telefon

Dugulás a WC.-ben, mit lehet tenni házilag?

Mit lehet csinálni, ha eldugult a WC? Ha választani lehetne, hogy a lakásban hol alakuljon ki dugulás, valószínűleg mindenki azt szeretné, hogy bárhol máshol, csak ne a WC.-ben. Nem sok kellemetlenebb dolog van annál, mint úgy szembesülni a dugulással, hogy lehúzáskor nem tudunk megszabadulni a WC. tartalmától, netán egyre feljebb is emelkedik a WC.-csészében a vízzel… A helyzetet azonban ebben az esetben is lehet kezelni!

Mik a a WC. dugulás előjelei?

A legfontosabb, hogy ha emelkedni látjuk a WC. csészében a vizet, gyorsan zárjuk el a WC. vagy a tartály vízelzáróját, hogy megelőzzük a kiöntést. A dugulás megszüntetését csak ezután kezdhetjük el.

Ha már baj van

Ha eldugult a WC., még az sem ok arra, hogy rögtön pánikba essünk. Vannak olyan, házilag is alkalmazható módszerek, melyekkel akár percek alatt megoldhatjuk a problémát – természetesen csak szerencsés esetben, mert előfordulhat az is, hogy a dugulás mértéke miatt már csak a duguláselhárító szakember segítségben bízhatunk.

Lehetőségek

Ám mielőtt kihívnánk a szerelőt, néhány praktikával mégis érdemes megpróbálkozni. Ezek veszélytelenek, általuk a helyzetet nem ronthatjuk, csak segíthetünk magunkon. A WC. duguláselhárítást kezdjük a forró vízzel! Több fazéknyi vizet lobogó forrón próbáljunk meg minél magasabb nyomással leönteni a lefolyóban. Nem is hinnénk, hogy önmagában a forró víznek mekkora ereje van a lerakódásokkal szemben! Ha némi mosogatószert is adagolunk hozzá, ezt az erős megduplázhatjuk.

Amennyiben ez a módszer a fennálló dugulással szemben mégsem válna be, következhet a WC. pumpa, amiből a kis fejűt vagy a  legjobb, ha peremes változatot tartunk otthon. Ki hinné, hogy a WC. dugulások 90%-át ezzel az egyetlen eszközzel orvosolni lehet? A fennmaradó 10% azonban már a szakemberek feladatai közé tartozik. Fontos, hogy WC.-nél se lefolyótisztító szereket, se sósavat ne használjunk, mert ilyen csőátmérőnél ezek a szerek teljesen hatástalanok. A csőtisztító spirállal sem érdemes kísérletezni, mert bevezetni a csésze torkán az eldugult szakaszig, szintet lehetetlen. Ha pedig WC. csésze felszedését válasszuk, a csésze nagyon könnyen berepedhet, eltörhet. Sajnos szakemberre lesz szükségünk.

Pumpa, mint hatékony eszköz

A pumpa a leghatékonyabb eszköz a WC. dugulásának szakember nélkül történő elhárításához. Ha már eleve van víz a WC.-csészében, az most nagyon jól jön. Ha nincs, akkor engedjük tele vízzel és a lefolyó nyílásra tegyük rá szorosan a pumpát. Finoman kezdjük el lefelé nyomni, majd húzzuk felfelé és ezt a mozdulatot ismételjük. Közben ügyeljünk arra, hogy ne kerüljön levegő a pumpa pereme és a lefolyó nyílás közé. 10-20 pumpálás meghozhatja a várt eredményt.

Ha mégsem, akkor a lefolyó mélyebb részein alakult ki dugulás. Ez ellen még mindig bevethetünk egy házilagos módszert, a duguláselhárító spirált, azaz a csőgörényt. Előtte azonban nem árt tudni, hogy ezzel több kárt is okozhatunk magunknak, mint hasznot, ezért csak akkor alkalmazzuk, ha biztosak vagyunk magunkban.

Fontos: lefolyótisztító vegyszert teljesen felesleges beletenni a WC.-be mert nem fog segíteni!

 

WC. dugulás esetén ez a csúcs fegyver!

Mop felmosó, minta WC. dugulások leghatékonyabb fegyvere. Sajnos nem túl gusztusos feladat, de súlyos ezreket spórolhatunk meg vele, ha feláldozzuk a felmosót. Hogyan? Ritmikusan pumpáljuk a felmosóval az eldugult WC. csészét, a hosszú szár miatt nagy erőt tudunk kifejteni és gyakran el tudjuk lökni a dugulást.

A hét minden napján állunk rendelkezésre az alábbi szolgáltatásokkal:
Fix áras lefolyótisztítás és duguláselhárítás Budapest területén.
Kizárólag gépekkel dolgozunk bontás nélkül, Budapest összes kerületében.
Csatorna dugulások megszüntetése beltérben és kültérben Budapesten.
Mosogató és mosdó dugulás elhárítás garanciával Budapesten.
WC. dugulás, összefolyó dugulás megszüntetés olcsó árakkal Budapesten.
Csatorna és akna tisztítás, Woma duguláselhárítás Budapest.
Minden duguláselhárító munkára garancia vállalás Budapesten és Pest megyében is.

Fő tevékenységeink:

Duguláselhárítás szakszerűen, gépekkel Budapest egész területén. Gyorsaság és tiszta munkavégzés jellemzi csapatunkat. Magánszemélyeknek és közületeknek is vállalunk Budapesten fix áras, szakszerű duguláselhárítást. Lakásokban, családi házakban, társasházakban, irodákban és üzletekben is számíthat duguláselhárító szakembereink gyors segítségére.

Mi a WC. duguláselhárítás menete?

1. Telefonos megbeszélés, részletes hibaleírással.
2. Tájékoztatás a munka leírásáról
3. Árajánlat megbeszélése
4. Felvonulás a munkaterületre
5. A dugulás elhárítása profi gépekkel
6. Tanácsok és prevenciós javaslatok átbeszélése

Budapest kerületei, ahol dolgoznak duguláselhárító szakembereink.
I. kerület – Víziváros, Krisztinaváros, Tabán. II. kerület – Rózsadomb, Pasarét, Ady-liget, Hidegkút. III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy. IV. kerület – Újpest, Káposztásmegyer. V. kerület. VI. kerület – Trézváros. VII. kerület – Erzsébetváros. VIII. kerület – Józsefváros. IX. kerület – Ferencváros. X. kerület – Kőbánya, XI. kerület – Gazdagrét, Lágymányos, Kelenföld. XII. kerület – Zugliget, Hűvösvölgy, Pesthidegkút. XIII. kerület – Angyalföld, Újlipótváros. XIV. kerület – Zugló. XV. kerület – Újpalota, Rákospalota, Pestújhely. XVI. kerület – Mátyásföld, Sashalom, Cinkota, Szentmihály. XVII. kerület – Rákosliget, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert. XVIII. kerület – Pestszentimre. XIX. kerület – Kispest. XX. kerület – Pesterzsébet. XXI. kerület – Csepel. XXII. kerület – Budafok, Budatétény. XXIII. kerület – Soroksár.