» » Mitől van büdös csatornaszag a fürdőszobában?
Duguláselhárítás telefon

Mitől van büdös csatornaszag a fürdőszobában?

Mitől van büdös csatornaszag a fürdőszobában?
Régi lakásokban talán többször fordul elő, de új építésű ingatlanokban sem lehet kizárni a csatornaszag kialakulásának lehetőségét. Az egyik legbosszantóbb probléma ez, ami otthonunkban csak előfordulhat, hiszen terjeng az egész lakásban, mégis tehetetlenek vagyunk ellene. A csatornaszagot lefolyótisztító szerekkel nem tudjuk véglegesen megszüntetni, ehhez a problémát fel kell deríteni és orvosolni kell.

Hogy mitől alakul ki a fürdőszobában a jellegzetes, elviselhetetlenné váló csatornaszag, annak több különböző oka lehet. A legkézenfekvőbb, hogy dugulás áll a hátterében, ennek elhárításával pedig a probléma meg is szüntethető. Ez azonban csak a legritkább esetekben fordul elő.

A fürdőszobából terjengő csatornaszag okainak felderítése sokszor a szakemberek számára sem egyszerű. Előfordulhat, hogy a tapasztalt duguláselhárítók is csak több napos kutatás után tudnak rájönni a probléma okára. Legtöbbször a légbeszívó szelep hiánya vagy a strang vezetékben ennek eldugulása a ludas a bűzért. Kézmosóknál, mosdóknál a túl rövidre vágott flexibilis cső is lehet a forrása a szagoknak, míg a wc-nél a rossz illesztés, a kiszáradt bűzelzáró rész válthat ki ilyen problémát. A padlóösszefolyó szintén növeli a csatornaszag kialakulásának esélyét, ilyenkor lehetséges, hogy a felhalmozódott szennyeződések vagy a bűzelzáró hiánya miatt jelentkeznek a szagok. Olyan eset is előfordulhat, hogy az ingatlan szellőztetőrendszere eltömődött vagy rosszul működik. Ebben az esetben légtechnikával foglalkozó szakember bevonása szükséges.