Duguláselhárítás telefon

Trisóval történő lefolyótisztítás házilag

Trisóval történő lefolyótisztítás házilag

A trisóról

A trisó, azaz a trinátrium-foszfát sok háziasszony jó ismerőse. Néhány évtizeddel ezelőtt, amikor még nem létezett ennyiféle modern mosogató szer és lefolyó tisztítószer, alapvető felszerelése volt a háztartásoknak. Mivel teljesen környezetbarát, reneszánszát most újraéli, mint hatékony, ámde zöld, környezetünkre veszélyt nem jelentő szer. A legtöbben, mint a mosógép legjobb tisztítóját, illetve erős vízkőoldót ismerik. Ám a trisó a lefolyótisztításban is verhetetlen a házilag alkalmazható szerek között.

Beszerzés

Az olcsón néhány száz forintért beszerezhető trisó minden dugulással természetesen nem tud elbánni. De kitűnően alkalmas arra, hogy karbantartsa a lefolyókat, azaz megelőzze a dugulást és az enyhébb elzáródásokat, amiket a zsír vagy a szappan lerakódások okoznak, megszüntesse.

Használata

Ha a mosogatóban vagy a mosdóban használjuk, egy éjszakán át hagyjuk hatni. Néhány kanál trisót adagoljunk a lefolyóba, majd 1-2 liter forrásban lévő vizet öntsünk utána. A trisó legjellemzőbb felhasználási területe az iparban és a nagyüzemi konyháknál a felület és lefolyó zsírtalanítása.

Ezután dugjuk be a lefolyót, mert a felszabaduló gőzök is aktívan részt vesznek a szennyeződések feloldásában. Enyhébb dugulásokat reggelre ezzel a módszerrel biztosan felszámolhatunk. A WC. dugulások esetében a trisó természetesen kevésbé hatékony, de meg lehet próbálkozni vele. Ilyenkor merjük ki a bennrekedt vizet a WC. csészéből, amennyire tudjuk, majd így szórjuk bele a trisót és egy éjszakán át hagyjuk, hogy tegye a dolgát.

Tulajdonságok és jellemzők

Bár még a mosószódánál is lúgosabb kémhatású anyagról van szó, a trisó koránt sem olyan ártalmas mint a lúgkő. Még az emberi szervezetnek is szüksége van rá bizonyos mennyiségű bevitelre ebből az anyagból. Legfontosabb tulajdonsága a trisónak, a már sokat emlegetett zsíroldékonysága. Ez alatt azt kell érteni, hogy akár ruhából akár edényekről könnyen eltávolíthatunk vele bármiféle nem kívánatos zsíros vagy olajos jellegű szennyeződést. És hogy témánál maradjunk, ha vélelmezhetőleg zsíros vagy olajos eredetű dugulásra gyanakszunk (rossz minőségű mosószer használata zsíros szennyeződések eltávolítására, netalán tán karácsonyi ebéd után állati eredetű maradványok, bőr, zsiradékok leengedése a lefolyóba!), bátran használjuk ezt a mindenhol kapható vegyszert. Nyugodtan használjunk tömény oldatot, ha pedig biztosra akarunk menni, akkor meleg vízben oldjunk fel annyit ebből az anyagból amennyit csak tudunk!

Szolgáltatásaink

Lefolyótisztítás, csatornatisztítás és duguláselhárítás Budapest minden kerületében garanciával, gyorsan, szakértelemmel. Magánszemélyeknek és közületeknek is vállalunk Budapesten fix áras, szakszerű duguláselhárítást. Társasházak, irodák, üzletek és miden intézmény területén számíthat duguláselhárító szakembereink gyors segítségére.

A hét minden napján állunk rendelkezésre az alábbi szolgáltatásokkal:
Fix áras lefolyótisztítás és duguláselhárítás Budapest területén.
Kizárólag gépekkel dolgozunk bontás nélkül, Budapest összes kerületében.
Csatorna dugulások megszüntetése beltérben és kültérben Budapesten.
Mosogató és mosdó dugulás elhárítás garanciával Budapesten.
WC. dugulás, összefolyó dugulás megszüntetés olcsó árakkal Budapesten.
Csatorna és akna tisztítás, Woma duguláselhárítás Budapest.
Minden duguláselhárító munkára garancia vállalás Budapesten és Pest megyében is.

Budapest kerületei, ahol dolgoznak duguláselhárító szakembereink.
I. kerület – Víziváros, Krisztinaváros, Tabán. II. kerület – Rózsadomb, Pasarét, Ady-liget, Hidegkút. III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy. IV. kerület – Újpest, Káposztásmegyer. V. kerület. VI. kerület – Trézváros. VII. kerület – Erzsébetváros. VIII. kerület – Józsefváros. IX. kerület – Ferencváros. X. kerület – Kőbánya, XI. kerület – Gazdagrét, Lágymányos, Kelenföld. XII. kerület – Zugliget, Hűvösvölgy, Pesthidegkút. XIII. kerület – Angyalföld, Újlipótváros. XIV. kerület – Zugló. XV. kerület – Újpalota, Rákospalota, Pestújhely. XVI. kerület – Mátyásföld, Sashalom, Cinkota, Szentmihály. XVII. kerület – Rákosliget, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert. XVIII. kerület – Pestszentimre. XIX. kerület – Kispest. XX. kerület – Pesterzsébet. XXI. kerület – Csepel. XXII. kerület – Budafok, Budatétény. XXIII. kerület – Soroksár.