» » Dugulás a fürdőszobában
Duguláselhárítás telefon

Dugulás a fürdőszobában

Dugulás a fürdőszobában
A fürdés a mindennapi élet elvárt szükséglete. Aki nem fürdik, nem mosakodik ápolatlan. Zsíros haj, koszos kéz, és a többit ne részletezzük, mivel jár, ha valaki nem fürdik. Minél többször használod a fürdőkádat, a zuhanykabint, a mosdót, annál jobban oda kell figyelned a fürdőszobai lefolyók tisztaságára is. Nincs annál rosszabb, mikor a használt víz nem folyik el a fürdőszobai lefolyóba!

Nagyon természetes, hogy fürdéskor kinyitjuk a vízcsapot és a megfelelő hőfokban érkezik a meleg víz. Természetes, hogy fürdéskor használjuk a szappant, tusfürdőt, sampont, hajbalzsamot, és az egyéb kegyszerekről ne is beszéljünk. Arra viszont kevesen gondolnak, hogy ezeknek az anyagoknak köszönhetően – és a fürdőszoba használatának gyakoriságát is figyelembe véve – nagyon hamar kialakulhat a lefolyók dugulása. Márpedig a férfiaknak a borotválkozás (nőkről nem is beszélve), a hajmosás, a fogmosás szinte mindennapos tevékenység, így a lefolyókba kerülő anyagok is mindennaposak: hizlalva azt a kemény, masszív anyagot, mely egyre inkább leszűkíti, majd eltömíti a vízelvezető csövek keresztmetszetét.

Amit mi magunk is megtehetünk: a fürdőkád lefolyójából szedjük ki a hajcsomókat, sőt 1-2 hetente engedjük félig forróvízzel, majd húzzuk ki a dugót és pumpáljuk meg, hogy felszakadjon a lefolyóból a lerakódás. nagyobb gond esetén használjunk lefolyótisztító gélt, majd öblítsük át ismét forróvízzel.

A mindennapos tisztálkodás érdekében ügyelj a lefolyók tisztaságára is. Ha egyedül nem tudod megoldani, keress egy szakembert, aki segít neked!