» » Granulátummal a dugulás ellen
Duguláselhárítás telefon

Granulátummal a dugulás ellen

Granulátummal a dugulás ellen
A duguláselhárítására rengeteg reklámot láthatsz. A reklámok szerint csak leöntöd a cuccot és a probléma is lefolyik. Igen ám, de nem minden esetben segítenek a folyékony állagú lefolyótisztítók. Ilyenkor erősebb segítségre van szükség! Azonban nagyon fontos megemlíteni, hogy ha a termék csomagolásán előírt adag nem oldotta fel a dugulást, akkor ne tegyünk bele mert beleköthet a csőbe és bontás lesz a vége.

A lefolyótisztító szerek között igen kedvelt a állag a granulátum. Ennek az állagnak több előnye van, mint hátránya, sőt: a folyamatos tisztítóhatás, dugulás megelőzés érdekében érdemes heti rendszerességgel használni a granulátumokat.

Ezek a dugulás elleni granulátumok úgy működnek, mint a porkávé, vagy a portea. A lefolyóba adagolod az előírásnak megfelelő mennyiséget, minimális vizet adsz hozzá (gyártótól függ, hogy hideg vagy meleg vizet), majd megfelelő hatóidő kivárta után átpumpálod, átmosod a lefolyócsövet. Előnye, hogy a dugulásnál fejti ki hatását, hiszen a granulátum nehezebb a por állagnál, így a víz odáig szállítja, amíg a dugulás ki nem alakult. A megadott vízmennyiség garantálja azt, hogy a gyártó által biztosított oldódási idő alatt a granulátum milyen intenzitással dolgozik a dugulás ellen. Az persze a dugulás mértékétől függ, hogy hányszor kell megismételni a folyamatot. A granulátumot nem csak a mosogatóban lehet használni, hanem a fürdőszobában a fürdőkádnál és a zuhanyzónál is.