» » Vegyszerekkel gyorsabb, de milyen áron?
Duguláselhárítás telefon

Vegyszerekkel gyorsabb, de milyen áron?

Vegyszerekkel gyorsabb, de milyen áron?
Eldugult lefolyó, bosszúsan néző anyuka, aki gumikesztyűvel és pumpával felszerelkezve igyekszik az eldugult vécét megjavítani. Majd érkezik a flakonos megoldás, és láss csodát, a bosszús anyuka mosolyogva veszi tudomásul, hogy a lefolyó tiszta, a víz lefolyik, a WC. csésze csillog.

Ismerős képsorok, hiszen a legtöbb dugulás elleni szert így reklámozzák, akármelyik termékről van szó. De van, amire a reklámok sem tudnak felkészíteni! Mégpedig a szagokra és a látványra!

A dugulás elhárításánál figyelni kell arra, hogy milyen mértékű lehet a dugulás. Ha már régebb óta csak csorog a használt víz, akkor a lefolyóban kialakult dugó keményebb, makacsabb, szűkebb a vízelvezető cső keresztmetszete. Ha a mosdó szörcsög, akkor a dugulás nem tömör, inkább a fogkrémben, szappanmaradékban lerakódott hajszálak, borotválkozás utáni szőrszálak dugítják el a vízcsövet. Akármilyen is a dugulás, azonnali hatékony segítség kell.

Általánosságban elmondható, hogy a WC. dugulásokon nem segítenek a bolti lefolyótisztító szerek, itt komolyabb beavatkozásra van szükség. A WC. pumpa a legfőbb bevethető eszközünk. Ha ezzel nem jártunk sikerrel akkor inkább duguláselhárító szakemberre lesz szükségünk.

A reklámozott termékek sokat segíthetnek, választék van bőven. A kisebb, fürdőkád, zuhanytálca és kézmosó dugulások ellen tudjuk legjobban bevetni az erősen lúgos és fehérje roncsoló hatású lefolyótisztító szereket. Viszont érdemes felkészülni arra, hogy nem csak a dugulás okoz kellemetlen szagokat, hanem a vegyszerek is, főleg használat közben. A megfelelő szellőztetés, az edzett gyomor kívánalom egy dugulás elhárításakor, és ezek kimaradnak a reklámokból. Ugyan a hatás kifejtés közben az összes vegyszer, kifejezett mérgező és büdös.