Duguláselhárítás telefon

Szennyvíztisztító létesítmény

Szennyvíztisztító létesítmény fogalma

Szennyvíztisztító létesítménynek nevezik az olyan létesítményeket, melyek a települési szennyvizek nem közműves elvezetésére, tisztítására és tárolására szolgálnak, emellett egyenértékű környezetvédelmi megoldást biztosít a közműves megoldással.

Ez a megoldás nem igényel energiafelhasználást, engedélyeztetése 500m3/ év szennyvízkibocsátás alatt jegyzői hatáskörbe tartozik. De ennek feltételei, hogy lakossági, saját célú szennyvízkibocsátásra használják és a tisztított víz szikkasztásra vagy a gyökérszinten való elszivárogtatásra kerüljön.

Kiépítésének munkafolyamata a következő

Először szükség van egy helyszínrajzhoz illeszkedő elhelyezési tervre. Ennek elkészítése után kiássák a szennyvíztároló és csatorna helyét. Nem nagy lyukat kell elképzelni, így nincs feltétlenül szükség markológépre, kézi erővel is megoldható. Az alsó részre egy kavicsteríték kialakítása és döngölése a csövek és egyéb alkatrészek elhelyezése, majd a gödör betemetése, szellőző kialakítása.

A rendszer részei

•  Szennyvíztisztító tartály, azaz oldómedence: Ennek feladata az iszap visszatartása, itt megy végbe az aerob fermentáció, melynek lényege, a mikroorganizmusokban végbemenő anyagcsere folyamat során történő szerves anyagok lebomlása.
• Szikkasztómező: A szennyvíztartály közvetlen közelében kialakított, általában csatorna formájú kavicsdöngölésű terület, mely kellőképpen megszűri a szennyvizet, így az olyan tisztaságúvá válik, ami a talajban elszivárogva semmiféle veszélyt nem jelent a környezetre. A kövek, a talaj kiválóan alkalmas e célra a benne folyamatosan lejátszódód fizikai, kémiai, biológiai folyamatoknak köszönhetően.

A kerti szennyvíztisztító előnyei

Ha meg van a  megfelelően méretű tartályt,  elég akár évente egyszer üríteni, meghibásodása kizárható, hiszen mozgó alkatrészeket, elektronikát nem tartalmaz, működése nem jár energiafelhasználással, a tisztított víz alkalmaz a gyökérréteg öntözésére. A tartály könnyű, 100-1200 kilogramm, telepítése során nincs szükség komoly munkagépekre, sav-, lúg- és fagyálló polipropilén anyagból készül. Szennyvíztisztító kis létesítmény használata esetén nincs csatornadíj, ám településfüggő, hogy a kiépített közműcsatorna használatát vagy annak díjfizetését kötelezővé teszik-e.

A nem szakember által ásott, betonozott vagy más belső borítással ellátott szennyvízgyűjtők többsége eddig nem okozott problémát, ám nagyon fontos megjegyezni, hogy a kellő szűrés, tisztítás nélkül komoly fertőzésveszélyt jelent egy-egy ilyen létesítmény.

Lefolyótisztítás, csatornatisztítás és duguláselhárítás Budapest minden kerületében garanciával, gyorsan, szakértelemmel. Magánszemélyeknek és közületeknek is vállalunk Budapesten fix áras, szakszerű duguláselhárítást. Társasházak, irodák, üzletek és miden intézmény területén számíthat duguláselhárító szakembereink gyors segítségére.

Szolgáltatások

A hét minden napján állunk rendelkezésre az alábbi szolgáltatásokkal:
Fix áras lefolyótisztítás és duguláselhárítás Budapest területén.
Kizárólag gépekkel dolgozunk bontás nélkül, Budapest összes kerületében.
Csatorna dugulások megszüntetése beltérben és kültérben Budapesten.
Mosogató és mosdó dugulás elhárítás garanciával Budapesten.
WC. dugulás, összefolyó dugulás megszüntetés olcsó árakkal Budapesten.
Csatorna és akna tisztítás, Woma duguláselhárítás Budapest.
Minden duguláselhárító munkára garancia vállalás Budapesten és Pest megyében is.

Budapest kerületei, ahol dolgoznak duguláselhárító szakembereink.
I. kerület – Víziváros, Krisztinaváros, Tabán. II. kerület – Rózsadomb, Pasarét, Ady-liget, Hidegkút. III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy. IV. kerület – Újpest, Káposztásmegyer. V. kerület. VI. kerület – Trézváros. VII. kerület – Erzsébetváros. VIII. kerület – Józsefváros. IX. kerület – Ferencváros. X. kerület – Kőbánya, XI. kerület – Gazdagrét, Lágymányos, Kelenföld. XII. kerület – Zugliget, Hűvösvölgy, Pesthidegkút. XIII. kerület – Angyalföld, Újlipótváros. XIV. kerület – Zugló. XV. kerület – Újpalota, Rákospalota, Pestújhely. XVI. kerület – Mátyásföld, Sashalom, Cinkota, Szentmihály. XVII. kerület – Rákosliget, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert. XVIII. kerület – Pestszentimre. XIX. kerület – Kispest. XX. kerület – Pesterzsébet. XXI. kerület – Csepel. XXII. kerület – Budafok, Budatétény. XXIII. kerület – Soroksár.