» » Lefolyótisztító granulátumokról
Duguláselhárítás telefon

Lefolyótisztító granulátumokról

Lefolyótisztító granulátumokról
A sokféle lefolyótisztító között állaguk alapján tudunk elsősorban különbséget tenni. A folyékony, gél állagú termékek mellett a másik jelentős kategóriát a granulátumok alkotják. Ezek a szemcsés, szilárd készítmények erős vegyszerek, melyeket a fürdőszobában és a konyhában is használhatunk a kisebb-nagyobb dugulások megszüntetéséhez, illetve a csövek karbantartásához megelőző jelleggel.

A lefolyótisztító granulátumok általános hatóanyaga a nátrium-hidroxid, azaz a marólúg. Ennek megfelelően ezek a termékek a C veszélyességi kategóriába tartoznak, vagyis maró hatásuk miatt súlyos égési sérülést tudnak okozni, mint belélegezve, mind szájba, szembe kerülve veszélyesek lehetnek. A granulátumok vízzel érintkezve kezdik meg működésüket, ezért is veszélyes, ha nyálkahártyával érintkeznek. Használatukhoz mindig húzzunk gumikesztyűt és gondoskodjunk a megfelelő szellőzésről.
De vajon minek köszönhető, hogy a lefolyótisztító granulátumok ennyire népszerűek?

A válasz egészen egyszerű: ezek a készítmények jóval koncentráltabbak, mint a gél vagy folyékony változatok. Azaz, kisebb mennyiségben is azonos – vagy még erőteljesebb hatást fejtenek ki, így használatuk nemcsak egyszerűbb, de költségtakarékosabb is. Figyeljünk arra, hogy mindig az előírt mennyiségben használjuk őket, hatékonyságukat a mennyiség növelésével nem tudjuk fokozni. Sőt a szemcsés lefolyótisztító granulátumból szigorúan csak egy adagnyit öntsünk az eldugult lefolyóba, mert ha nem akkor teljesen összeáll és beton keményen beleköt a csőbe. Ilyenkor viszont már a duguláselhárító szakemberek sem tudnak majd segíteni. Bontás fog következni.