Duguláselhárítás telefon

Kültéri dugulások és a lefolyócső törések

Kültéri dugulások és a lefolyócső törések
Az udvaron, kültéren is sokszor előfordulhat csatorna dugulás vagy lefolyócső törés. Oka lehet a beltérből kiinduló (mosogató, kád, WC, mosógép, mosogatógép) dugulás, vagy a kinti csövekben felhalmozódott szennyeződés. Erre megoldás a beltéri és kültéri lefolyó hálózat időszakos karbantartása, folyamatos figyelése és ellenőrzése.

Az okok

Az esőcsatornák dugulását, kültéri csatornarendszerek eldugulását leginkább falevelek, faágak, fűcsomó, sár, gyökerek bemosódása okozhatja, de egészen érdekes dolgok is be tudnak oda esni. Az eresz csatornákba telepített szűrő sokat javíthat a dolgon.

Az emésztők, szennyvíztartályok szintjének ellenőrzése is fontos, hiszen egy megtelt szennyvíztárolóból visszatorlódó szilárd anyagok egy duguláshoz hasonló jelenséget idéznek elő, melynek dugulásként való kezelése nem hatékony, csupán felesleges munka. A szennyvíz aknák évenkénti ellenőrzése szintén nagyon fontos, ezekről nem ajánlatos megfeledkezni.

Ha már kialakult a dugulás

Ha kialakult a dugulás, megpróbálhatjuk házilag is csőgörénnyel vagy magas nyomású mosóval kilökni a dugót, de ha komolyabb a dugulás – jobban járunk, ha szakembert hívunk. Általában a womás módszerrel lehet a leghatékonyabban megoldani a kültéri csatornatisztítást, mert a cső egész keresztmetszetében tisztít a nagy nyomásnak köszönhetően. Ennek két fajtája van, van a kisebb, melyet tulajdonképpen bárki beszerezhet és van a nagyobb, ipari eszköz, melyen leginkább csak komoly szakemberek rendelkeznek és közművezetékeknél alkalmazzák, ahol nagy a keresztmetszet és a strapabírás.Mivel a womás csatorna mosató nagyon drága, ezért az ilyen csatorna tisztítás sem lesz olcsó.

A szabályok

A kültéri csatorna rendszerek beépítésének szigorú szabályai vannak (lejtés, anyag minőség, keresztmetszet, fektetési mélység) ezért ennek kiépítését bízzuk szakemberre. Érdemes tudni és feljegyezni, hogy mely útvonalon halad a vezeték, hogy esetleges probléma esetén hamar megtaláljuk a baj forrását. A rendszer kiépítését hozzáértő szakemberekre érdemes bízni, ők tisztában vannak a megfelelő lejtéssel, tisztító pontok és aknák kiépítésével, és annak kialakításával.

A kültéri lefolyó sérülésének kijavítása némileg egy könnyebb dolog, ez nem jár burkolat és falbontással, újrafalazással csempézéssel és festéssel, csak ásni kell és cserélni a sérült csövet. Arról nem is beszélve, hogy a padló, a szőnyeg, esetleg bútorok, tárgyak elázása sem fenyeget veszéllyel. Azonban a kültéri csövek sérülése sem lebecsülendő, mert az éveket át szivárgó vezetékek alámoshatják az épület szerkezetet. Természetesen a nem jó minőségű anyagok felhasználása és barkácsolás nagy gondot okozhatunk a jövőre nézve (spórolás címszó alatt nem érdemes olcsó, ócska anyagokkal és mondvacsinált szakival dolgozni).

Gyökerek a csatornában

A kültéri lefolyócső törések egy másik jellemző oka a gyökérbenövés. Ezért szigorúan tilos a csatorna nyomvonalára és közelébe fák és bokrok ültetése. Ha már egy lefolyócső begyökeresedett (főleg a korosabb eternit csöveknél jellemző) gyökérvágó duguláselhárításra van szükség. Azonban ez csak szükségmegoldás, mert a csövet ki kell cserélni, majd a növényzetet ki kell vágni vagy arrébb kel ültetni.

Lefolyótisztítás, csatornatisztítás és duguláselhárítás Budapest minden kerületében garanciával, gyorsan, szakértelemmel. Magánszemélyeknek és közületeknek is vállalunk Budapesten fix áras, szakszerű duguláselhárítást. Társasházak, irodák, üzletek és miden intézmény területén számíthat duguláselhárító szakembereink gyors segítségére.

A hét minden napján állunk rendelkezésre az alábbi szolgáltatásokkal:
Fix áras lefolyótisztítás és duguláselhárítás Budapest területén.
Kizárólag gépekkel dolgozunk bontás nélkül, Budapest összes kerületében.
Csatorna dugulások megszüntetése beltérben és kültérben Budapesten.
Mosogató és mosdó dugulás elhárítás garanciával Budapesten.
WC. dugulás, összefolyó dugulás megszüntetés olcsó árakkal Budapesten.
Csatorna és akna tisztítás, Woma duguláselhárítás Budapest.
Minden duguláselhárító munkára garancia vállalás Budapesten és Pest megyében is.

Budapest kerületei, ahol dolgoznak duguláselhárító szakembereink.
I. kerület – Víziváros, Krisztinaváros, Tabán. II. kerület – Rózsadomb, Pasarét, Ady-liget, Hidegkút. III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy. IV. kerület – Újpest, Káposztásmegyer. V. kerület. VI. kerület – Trézváros. VII. kerület – Erzsébetváros. VIII. kerület – Józsefváros. IX. kerület – Ferencváros. X. kerület – Kőbánya, XI. kerület – Gazdagrét, Lágymányos, Kelenföld. XII. kerület – Zugliget, Hűvösvölgy, Pesthidegkút. XIII. kerület – Angyalföld, Újlipótváros. XIV. kerület – Zugló. XV. kerület – Újpalota, Rákospalota, Pestújhely. XVI. kerület – Mátyásföld, Sashalom, Cinkota, Szentmihály. XVII. kerület – Rákosliget, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert. XVIII. kerület – Pestszentimre. XIX. kerület – Kispest. XX. kerület – Pesterzsébet. XXI. kerület – Csepel. XXII. kerület – Budafok, Budatétény. XXIII. kerület – Soroksár.