» » Ecet a dugulás megelőzésére
Duguláselhárítás telefon

Ecet a dugulás megelőzésére

Ecet a dugulás megelőzésére
A háziasszonyok, örökölve azt a tudás, melyet anyáiktól, nagyanyáiktól kaptak – gyarapítva a modern eszközökkel elérhető információkkal, szinte minden problémára tudják a megoldást, így van ez a dugulással és annak megelőzésével kapcsolatban is.

Minden háziasszony tudja, hogy a háztartási ecet szinte csodaszerként van jelen a mindennapi életben. Nem csak tartósítószer, ízesítőanyag, hanem remek ablaktisztító, hiszen remekül oldja a vízkövet. Éppen ezért csodás szerként működik a lefolyók tisztán tartásakor is, hiszen savas kémhatásának köszönhetően a dugulások kialakulásáért is gyakran felelős vízkövet és zsírt fellazítja és oldja. A többi már a forró víz dolga, mely a feloldott lerakódást lemossa a lefolyóból.

Az ecet nagy segítséget jelent a fürdőkád és mosdó szifonjába tömörülő hajszálak és szőrszálak feloldásában is, hiszen természetes anyagokról lévén szó, a sav könnyűszerrel eltünteti a szifonból, lefolyóból.

Használd a háztartási ecetet hetente többször a lefolyók dugulásának megelőzésére is, és ritkábban lesz gondod a duguláselhárítására. Mosogatógép és mosógép karbantartására is kiválóan alkalmas. Egy jó tanács érdemes a töményebb 20% ecetet használni.