Duguláselhárítás telefon

Duguláselhárítás ecettel és szódabikarbónával

Duguláselhárítás ecettel és szódabikarbónával
Sok portálon olvasható, az „eldugult vezetékek témájában” – hogy a „bolti” duguláselhárító szerek – rendkívül mérgezőek, erősen lúgosak, ezért nem igazán környezetbarátok. Csatlakoznom kell az észrevételeikhez, szakmai szempontok miatt is. Arról van szó, hogy a gyári lefolyótisztítók: igazából nem sokat érnek, drágák, károsak a környezetre és gyakran a lefolyóvezetékbe is kárt tehetnek.

Akkor mit tehetünk ?
Használjunk ecetet és szódabikarbónát. Azt hozzá kell tennem, hogy az elegy nem minden esetben fog segíteni, de kisebb kézmosó és mosogatódugulásokban már sokszor csodákat tett. A két anyag találkozásakor kémiai reakció indul be, majd az erőteljes pezsgéskor, gázok szabadulnak fel. A hőfejlődéssel járó heves reakció hatására megindulhat a dugulás. feladat elvégzése előtt, azért érdemes kitakarítani a lefolyón szifonját.

20%-os. ecetre lesz szükségünk meg egy zacskó szódabikarbónára. Az alapanyagok bármely nagyáruházban beszerezhetőek – olcsók és környezetbarátok. A makacsabb dugulások esetén, megismételhető a művelet.

És egy olyan videó amikor nem megy minden simán: