Duguláselhárítás telefon

A szennyvíz csatorna helyes lejtéséről

A szennyvíz csatorna lejtése

Amíg nem kerülünk abba a helyzetbe, hogy magunk építsünk szennyvízcsatornát, valószínűleg eszünkbe sem jut, hogy a vezetékrendszer megfelelő működésének egyik alapfeltétele a megfelelő lejtés. Márpedig ez egyik legfőbb hibalehetőség, amit pedig a későbbiekben nem lehet annyira egyszerűen orvosolni, mint egy közönséges dugulást. Ott, ahol elvétik a lejtésszöget, óriási munkálatokra, a teljes csatornarendszer átalakítására lesz szükség a hiba kijavításához.

Helyes lejtés kialakítása a dugulások ellen

A jövőbeli dugulások megelőzésének egyik legfontosabb lépése a szennyvízcsatorna helyes lejtésének kialakítása. Ha a lejtés megfelelő, a víz gond nélkül tud benne áramlani és a nagyobb szennyeződések sem fognak pangani vagy visszafolyni benne. Nem kell sok idő ahhoz, hogy a szennyeződések leülepedjenek és elzárják a csövet. Ilyenkor a csőgörénnyel és a házi praktikákkal nem sokra megyünk, mert ha sikerül is egy időre elhárítani a dugulást, az a vezeték rossz kialakítása miatt újra meg újra el fog záródni.

Mi is a helyes csatorna lejtés számokban?

Sok téves információt lehet olvasni arról, hogy pontosan mi a megfelelő lejtési arány. Ideális esetben ez 0,03-1% között mozog, tehát folyóméterenként 0,3-1 cm-es maximális ereszkedést jelent. Ha a lejtés ennél nagyobb, a víz átfut a rendszeren, de túl gyorsan ahhoz, hogy a szennyeződéseket is leöblítse. A csatorna kialakításánál fontos, hogy 90 fokos könyökidomok helyett kisebb ívelt elemeket alkalmazzunk, melyek kevésbé hajlamosak a dugulásra. Nagyon fontom még megemlíteni: a szakszerű talaj előkészítés (tömörítés, szilárdság) és betartani a beépítési mélységre vonatkozó előírásokat. Tisztító akna beépítése is erősen javasolt!

Szolgáltatásaink

Lefolyótisztítás, csatornatisztítás és duguláselhárítás Budapest minden kerületében garanciával, gyorsan, szakértelemmel. Magánszemélyeknek és közületeknek is vállalunk Budapesten fix áras, szakszerű duguláselhárítást. Társasházak, irodák, üzletek és miden intézmény területén számíthat duguláselhárító szakembereink gyors segítségére.

A hét minden napján állunk rendelkezésre az alábbi szolgáltatásokkal:
Fix áras lefolyótisztítás és duguláselhárítás Budapesten területén.
Kizárólag gépekkel dolgozunk bontás nélkül, Budapesten összes kerületében.
Csatorna dugulások megszüntetése beltérben és kültérben Budapesten.
Mosogató és mosdó dugulás elhárítás garanciával Budapesten.
WC. dugulás, összefolyó dugulás megszüntetés olcsó árakkal Budapesten.
Csatorna és akna tisztítás, Woma duguláselhárítás Budapest.
Minden duguláselhárító munkára garancia vállalás Budapesten.

Duguláselhárítás Budapest minden kerületében, azonnal garanciával
I. kerület – Víziváros, Krisztinaváros, Tabán. II. kerület – Rózsadomb, Pasarét, Ady-liget, Hidegkút. III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy. IV. kerület – Újpest, Káposztásmegyer. V. kerület. VI. kerület – Trézváros. VII. kerület – Erzsébetváros. VIII. kerület – Józsefváros. IX. kerület – Ferencváros. X. kerület – Kőbánya, XI. kerület – Gazdagrét, Lágymányos, Kelenföld. XII. kerület – Zugliget, Hűvösvölgy, Pesthidegkút. XIII. kerület – Angyalföld, Újlipótváros. XIV. kerület – Zugló. XV. kerület – Újpalota, Rákospalota, Pestújhely. XVI. kerület – Mátyásföld, Sashalom, Cinkota, Szentmihály. XVII. kerület – Rákosliget, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert. XVIII. kerület – Pestszentimre. XIX. kerület – Kispest. XX. kerület – Pesterzsébet. XXI. kerület – Csepel. XXII. kerület – Budafok, Budatétény. XXIII. kerület – Soroksár.