Duguláselhárítás telefon

A csőgörény és használata

Miből van, hol lehet beszerezni?

A csőgörény egy hőkezelt,  edzett acéldrót,  mely spirálisan fel van tekerve tengelye mentén. Most a drága ipar (több százezer forintos ) gépekkel nem foglalkozunk, csak a barkács boltok és háztartási boltokban kapható olcsóbb eszközökkel. A csőgörény átmérője általában 3mm és 10 mm között van. Hosszúságát tekintve 3 méter és 10 méter között kapható a kereskedelemben.

Mire alkalmas leginkább a kézi csőgörény?

– kézmosó vezeték tisztítására
– mosogató vezeték tisztítására
– padlóösszefolyó vezeték tisztítására

A csőgörény használata házilag

Amennyiben az olcsó vackot vettük meg (1-2 ezer Ft.) sokat fogunk kínlódni, mert elhajlik és gubancolódik, és minimum 2 ember kell a használatához, mivel az egyik ember a csőbe navigálja és ott tartja a másik ember meg tekeri valahol a végén. Láttam már olyat is ahol egy hosszú 4 méteres PVC. csőbe dugták, hogy ne tekeredjen össze, tehát egy ember állt a lefolyónál egy tekergette és a 3. ember tartotta a csövet.

Ha már beruházunk, csőgörényre, mert mi magunk szeretnénk a dugulást elhárítani akkor egy átgondolt szerkezetet vásároljunk, olyat ahol a duguláselhárító spirál egy zárt dobban van, és a szerkezet elején van egy tokmány, ahonnan annyi spirált adagolhatunk, amennyivel éppen dolgozunk.

Nagy a gond, ha nem tudsz mosogatni, mert nem folyik le a csatornába a szennyvíz! Két választásod van: vagy kétségbeesel, vagy nekilátsz magad és megoldod a problémát. Az első választás esetén nem tudunk segíteni, de a második esetre van néhány praktika a tarsolyunkban!

Nem kell mindjárt szakembert hívni

Nem kell azonnal szakembert hívni! Egy egyszerű és minden háztartásba igazodó eszközzel könnyen elháríthatod a dugulást. Az eszköz neve: csőgörény. Ezzel az olcsó 1-2 ezer forintos eszközzel, melynek neve egyáltalán nem gusztusos, nagy segítséget nyújthat neked abban, hogy azonnal megszabadítsd a lefolyódat a dugulástól. Nem kell vegyszert használnod, nincs egészségedre ártalmas vegyi gőz, pusztán ez az eszköz és a két kezed szükséges ahhoz, hogy például a mosogatóból a csatornába jusson a használt víz.

Első ránézésre nem könnyű vele dolgozni, de gyakorlat teszi a mestert! Ne tántorítson el az eszköz nem ismerete attól, hogy használd. A dugulás mértékétől függ a használati ideje, de hatása általában biztos. Milyen dugulásoknál alkalmazható sikeresen a csőgörény? Például a kézmosó és a padlóösszefolyónál. Ezeknek a lefolyóknak elég szűk a keresztmetszete, ezért áll meg a könyökökben és a lefolyócső falán a hajcsomó és a szappanmaradvány. A csőgörény beengedése után tekerjük meg a spirált, majd a problémás szakasznál húzgáljuk ki és be.

Ha egyedül nem megy, hívjunk segítséget, hogy ne kunkorodjon össze a csőgörény. Természetesen előfordulhat az is, hogy nagyobb dugulási problémával állsz szembe és a csőgörény nem lesz elég, kell még más praktika is a teljes sikerhez. Van még néhány ügyes megoldás, hogy hogyan lehet a dugulási problémát elhárítani!

Szolgáltatásaink

Lefolyótisztítás, csatornatisztítás és duguláselhárítás Budapest minden kerületében garanciával, gyorsan, szakértelemmel. Magánszemélyeknek és közületeknek is vállalunk Budapesten fix áras, szakszerű duguláselhárítást. Társasházak, irodák, üzletek és miden intézmény területén számíthat duguláselhárító szakembereink gyors segítségére.

A hét minden napján állunk rendelkezésre az alábbi szolgáltatásokkal:
Fix áras lefolyótisztítás és duguláselhárítás Budapesten területén.
Kizárólag gépekkel dolgozunk bontás nélkül, Budapesten összes kerületében.
Csatorna dugulások megszüntetése beltérben és kültérben Budapesten.
Mosogató és mosdó dugulás elhárítás garanciával Budapesten.
WC. dugulás, összefolyó dugulás megszüntetés olcsó árakkal Budapesten.
Csatorna és akna tisztítás, Woma duguláselhárítás Budapest.
Minden duguláselhárító munkára garancia vállalás Budapesten.

Budapest kerületei, ahol dolgoznak duguláselhárító szakembereink.
I. kerület – Víziváros, Krisztinaváros, Tabán. II. kerület – Rózsadomb, Pasarét, Ady-liget, Hidegkút. III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy. IV. kerület – Újpest, Káposztásmegyer. V. kerület. VI. kerület – Trézváros. VII. kerület – Erzsébetváros. VIII. kerület – Józsefváros. IX. kerület – Ferencváros. X. kerület – Kőbánya, XI. kerület – Gazdagrét, Lágymányos, Kelenföld. XII. kerület – Zugliget, Hűvösvölgy, Pesthidegkút. XIII. kerület – Angyalföld, Újlipótváros. XIV. kerület – Zugló. XV. kerület – Újpalota, Rákospalota, Pestújhely. XVI. kerület – Mátyásföld, Sashalom, Cinkota, Szentmihály. XVII. kerület – Rákosliget, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert. XVIII. kerület – Pestszentimre. XIX. kerület – Kispest. XX. kerület – Pesterzsébet. XXI. kerület – Csepel. XXII. kerület – Budafok, Budatétény. XXIII. kerület – Soroksár.